elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tesla Model Y Tanıtıldı! Tesla Model Y Özellikleri

Elektrikli araba üreticilerinin önde gelen ismi Tesla yeni SUV Crossover aracı olan Model Y tanıttı. Web sitesinden yayınlanan özel bir etkinlikte tanıtılan Model Y elektrikli araç benzerlerine göre uygun fiyatı ve özellikleriyle dikkat çekiyor. Gelin yeni aracı yazımızda detaylı bir şekilde inceleyelim.



A- A+
15.03.2019 tarihli yazı 9353 kez okunmuştur.
Elektriği araçlarda kullanabileceğimizin kanıtı olarak 2008 yılında ilk aracını piyasaya çıkaran Tesla yeni aracı olan SUV Crossover tipindeki Model Y tanıttı. Yeni araç en iyi benzinli araçla rekabet edebilecek şekilde geliştirildi. Yeni araç bir önceki modellerden olan Model 3 ile yüzde 75 benzerlik gösteriyor.Toplamda 4 versiyon olarak geliştirilen aracın versiyonları Uzun menzilli, Çift motorlu, Performans aracı ve Standart model olarak ayrılıyor.
 
 
Uzun menzilli modeli tek seferlik şarj ile yaklaşık 480 km’lik yol gidebilecekken Standart modeli ise 370 km gidebilecek kapasiteye sahip olarak üretildi. Aracın standart modeli 5.9 saniyede 100 km hıza ulaşırken, uzun menzilli modeli 5.5 saniyede, çift motorlu dört çeker modeli 4.8 saniyede ve en hızlı model olan Performans modeli ise 3.5 saniyede yaklaşık 100 km hıza ulaşabiliyor. Bunların yanında yeni araç panaromik cam tavana sahip ve 7 kişilik aile aracı olabilecek şekilde tasarlandı.Tesla şirketi elektrikli araçlarda güvenliği ön planda tutmaya devam ederek bu yeni modelinde de güvenlik konusunda iddiasını sürdürüyor. Araç da acil durum freni, çarpışma uyarısı, kör nokta uyarısı gibi birçok güvenlik önleminide alınmış durumda.

 
 
Model Y bir aile otomobili görünümüne sahip olsada virajlarda iddiasını koruyarak spor araba özelliklerinide bünyesinde barındırıyor. Otomatik pilot yazılımını içinde bulunduran aracın en pahalı modeli 60.000 ABD Dolarından satışa sunulacak. Standart modelinin ise 39
.000 ABD Dolarından satışa sunulacak olan firma bu aracın daha önce üretilen ModelS, Model3 ve ModelX serilerinin toplamından daha çok satılacağı öngörüyor. Uzun menzilli, Çift motorlu ve Performans modelleri 2020 sonbaharda satışa sunulacakken Standart modelinin 2021 ilkbaharda satışa sunulması planlanıyor. Ayrıca Tesla 2020 yılının Mart ayında 1 milyon otomobil üretmeği hedefliyor.

Kaynak :

İnteresting Engineering
Tesla

Reninnaz Demir Reninnaz Demir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.