elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

PROCON-WEB-Kolay ve Verimli Veri Görselleştirme |
Weidmüller

Weidmüller’in u-create PROCON-WEB çözümü, dinamik kullanıcı arayüzleri ile birlikte bireysel olarak parametrelenebilir ve konfigüre edilebilir bir yapı sunmaktadır. Veri toplamadan, veri sistematiğine geçişin detayları haberin detaylarında...



A- A+
06.10.2021 tarihli yazı 5879 kez okunmuştur.
Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT), verileri işlemek için tamamen yeni bir yol gerektirir. Geçmişte, proses verilerinin veya elektriksel parametrelerin fabrika sahasında titizlikle kaydedilmesi gerekiyordu ancak bugün, dünyadaki herhangi bir ağ özellikli sensör, bir uygulama aracılığıyla okunabilir durumda. Üretilen büyük miktarda veriye bir HMI (İnsan Makine Arayüzü) aracılığıyla makine operatörü tarafından kolayca erişilebilmektedir.

PROCON-WEB yazılım aracıyla Weidmüller GTI, herhangi bir programlama uzmanlığı olmadan bireysel olarak parametrelendirilebilen ve yapılandırılabilen dinamik kullanıcı arayüzlerine sahip bir görselleştirme çözümü sunmaktadır. Kullanıcı, makinelerden veri almak ve çalışma durumlarını bir tarayıcı aracılığıyla görüntülemek için basit proje planlamasını kullanabilir.




u-create PROCON-WEB görselleştirme çözümü, kullanıcıya kolaylık sağlamaktadır. İlgili tüm bilgiler, kullanıcılara görevleri için mümkün olan en iyi desteği sağlayarak, kullanıcı merkezli bir biçimde hazırlanır ve görüntülenir.

Yakın geçmişe kadar, veri elde etmek demek, ya bir kontrol odasından ya da fabrikada uzun yürüyüşler sonunda cihazlardan proses datalarını almak anlamına geliyordu. Sensör teknolojisi pahalıydı ve elde edilen veriler diğer ortamlara kolayca aktarılamıyordu. IIoT, "Endüstriyel Nesnelerin İnterneti" ile birlikte eski engellerin çoğu ortadan kalktı. Bir sensörden gelen veriler, ağ geçitleri aracılığıyla herhangi bir sapma olmaksızın ve pratik olarak gerçek zamanlı şekilde ERP sistemine girme yolunu bulabilir. Sorun, tüm bilgilerin anlamlı bir şekilde nasıl seçileceğini, paketleneceğini ve hatta hazırlanacağını bulmaktır. Ancak burada da büyük bir potansiyel bulunmaktadır. Makinelerin üretim kalitesi ve performansı zaten çok yüksek seviyede ve bu alanda kârlılık veya değer yaratmada önemli artışlar elde etmek zor. Verilerin istenildiği zaman alınabileceği ve işlenebileceği platformdan bağımsız sistemler başarı için çok değerlidir. 

Weidmüller'in HMI/SCADA yazılımı u-create PROCON-WEB çok kolay çözümler sunuyor. Bu, farklı uç cihazlar kullanmanıza izin vermekle beraber, aynı zamanda yazılımın müşterinin tesisine kurulmasına gerek olmaması avantajına da sahiptir. Sonuç olarak bu durum, hem kullanımında hem de kullanımın genişletilmesinde esneklik sağlamaktadır. Bir donanım arızası durumunda zaman ve maliyet tasarrufu sağlanabilir.


 
 

Temel olarak I/O sistemi

Weidmüller, kullanıcıların IIoT dünyasına kolayca girmelerine olanak tanıyan açık çözümlerle ilerlemeye devam ediyor. I/O sistemi u-remote ve kontrolör u-control ile şirket halihazırda açık ve üreticiden bağımsız web platformlarına dayalı bir otomasyon çözümü sunuyor. Sistem yapılandırması, belirli bir işletim sistemi kullanmaya gerek kalmadan web tarayıcıda gerçekleştiriliyor. Yazılıma doğrudan bir ağ veya bulut aracılığıyla erişilebilir. Bu, kullanıcıya herhangi bir sistemde daha fazla işlem için çok fazla veri sağlar. u-control tarafından kaydedilen ve kontrol edilen, makinelerden ve tesisten gelen proses verileri, sadece giriş ve çıkış alanları üzerinden değil, aynı zamanda eğrisel ilerlemeler şeklinde de görüntülenebilir. Bu seviyede, bilgiler hem lokal olarak makinede hem de vardiya amirinin ofisi gibi üretimle ilgili diğer yerlerde görselleştirilebilir. İnternet üzerinden uzaktan erişim seçeneği de bulunmaktadır.



 
 

Veri Toplamadan Veri Sistematiğine

Açıklanan sistemler, merkezi olmayan otomasyondan, verilerin zaten kolayca kaydedilip işlenebildiği Endüstri 4.0'a gelişimi yansıtıyor. Ancak, günümüzde dünya her zaman u-remote ve u-control kadar açık değildir. Bunun yerine, genellikle hala en iyi ihtimalle açık olan ancak çoğu zaman tescilli, kapalı platformlar ve ayrıca üreticiye özel giriş ve çıkış cihazları şeklini alabilen bireysel sistemler ile karakterize edilir. Bir veri kaydının fabrikadan ERP sistemine giden yolu sayısız ağ geçidinden geçer ve genellikle ayrı ayrı oluşturulması gerekir. Buna karşılık, IIoT yepyeni olanaklar sunuyor. Weidmüller, bu potansiyeli HMI/SCADA yazılımı u-create PROCON-WEB ile erişilebilir kılıyor. Kullanıcı, yalnızca HTML5 ve JavaScript'e dayalı, platformdan bağımsız kullanıcı arayüzleri oluşturabiliyor. Bu, akıllı telefonların ve tabletlerin uyarlanabilir bir tasarımda ve her kullanıcıya özel olarak uyarlanacak şekilde desteklendiği anlamına geliyor. Çok sayıda tescilli ve standartlaştırılmış iletişim arabirimleri (örn. OPC UA) sayesinde, yalnızca Weidmüller u-control'e değil, aynı zamanda üreticiden bağımsız herhangi bir başka kontrol sistemine ve daha yüksek seviyeli MES ve ERP sistemlerine bağlanmak mümkün oluyor. Bu nedenle u-create PROCON-WEB'i kullanmak, kullanıcılara kontrolörleri seçerken gerçek bir seçim özgürlüğü veriyor.



u-create PROCON-WEB üzerindeki WEB HMI kullanıcı arayüzü, entegre bir web sunucusu aracılığıyla JavaScript'te bir tarayıcı uygulaması olarak programlanmıştır. Yani Flash, Java gibi eklentilere ihtiyaç duymadan herhangi bir HTML5 uyumlu tarayıcıda çalışır. Sonuç olarak, yazılım yüklemeye gerek kalmadan hemen hemen her uç cihazda kullanılabilir. Kullanıcı, görevleri için mümkün olan en iyi desteği sağlayarak, kullanıcı merkezli bir biçimde hazırlanan ve görüntülenen ilgili tüm bilgileri alır. Kullanıcı, mevcut durumdan sapmalara daha erken ve daha etkili bir şekilde tepki verebilir, bu da sonuçta tesis verimliliğini artırır. Tüm bunlar, BT departmanının potansiyel olarak üreticiye özel herhangi bir ek yazılımı gözden geçirmesi ve kurması gerekmeden mümkün oluyor.

u-create PROCON-WEB, dinamik kullanıcı arayüzleri ve çoklu dokunma/hareket kontrolü ile kullanıcıyı destekler. Çözüm, parametrelendirme ve konfigürasyon seçenekleriyle diğer ürünlerden ayrılmaktadır. Bu, kullanıcının programlama uzmanlığına ihtiyaç duymadan modern web uygulamaları gibi görünen ve çalışan kullanıcı arayüzleri oluşturmak için basit proje planlamasını kullanabileceği anlamına gelir. Kullanıcılar, bir cihazda kaydırarak sayfa içeriğinde gezinebilir veya farklı sayfalar arasında geçiş yapabilir. Renkleri değiştirebilir ve öğeleri yumuşak geçişlerle hareket ettirebilirler. Ayrıca Windows 8'e benzer dinamik ve serbestçe düzenlenebilen döşemelere sahip bir arayüz ve dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar gibi mobil cihazların kullanımına izin veren uyarlanabilir bir tasarım bulunmaktadır. Oturum açan kullanıcının rolüne yanıt vermek de mümkün olduğu için hem içerikle ilgili hem de cihaza özel arayüzler oluşturulabilir. Otomatik ölçeklendirme işlevleri, kullanıcının farklı cihazlar arasında geçiş yapmasını da kolaylaştırır. Kullanıcılar seçildikten sonra belirli bir donanım yapılandırmasına bağlı kalmazlar; Makine üzerindeki HMI ile ofiste büyük bir monitörle veya yolda akıllı telefonla çalışabilirler.



 

Görselleştirme: Kullanıcıya Odaklanın

u-create PROCON-WEB ile görselleştirmenin öne çıkan özelliği, odağın artık makinede değil kullanıcıda olmasıdır. Bu, kullanıcıların yeni arayüzde yollarını bulmalarını hızlı ve kolay hale getirir. Yazılım, görüntülenen verileri gerektiği gibi cihaza ve göreve özel bir şekilde sağlamak için çok yönlü sistemi destekler. Bu; tesis operatörleri, üretim müdürleri, kalite müdürleri ve bakım personeli gibi verilere erişen çalışan gruplarına, görevlerine en uygun biçimde tam olarak ihtiyaç duydukları bilgilerin sağlandığı anlamına gelir. Özel gereksinimler, kullanıcının kendi geliştirmeleri veya özel kontrolleri ile eklenebilir. HTML5 ve JavaScript'teki bu eklemeler, projede manuel manipülasyon yapılmasına gerek kalmayacak şekilde yönetilir. Ön uç kullanıcılar, herhangi bir web uzmanlığı olmadan trend göstergeleri oluşturabilir ve bunları profillerine kaydedebilir ve panolarını gerektiği gibi ayarlayabilir. Bu yapılandırılabilir kokpit işlevi, kullanıcıların her bir özel görev için gerekli olan verileri tam olarak elde edebileceği, görselleştirebileceği ve analiz edebileceği anlamına gelir.

Veriler ‘hizmet listesi’ şeklinde görülebilir Bu; bakım ve onarım görevlerinin aciliyetine genel bir bakış sağlamayı mümkün kılar. Üretim müdürü ise bir gösterge panosunda birleştirilmiş tüm makine verilerini alır. u-create PROCON-WEB böylece web uygulamalarının açıklığını ve performansını klasik HMI'ların yapılandırılabilirliği ile birleştirir. Farklı uç cihazlara ve oturum açmış kullanıcının rolüne tepki verme yeteneği, arayüzlerin hem içeriğe hem de cihazlara uyarlanabileceği anlamına gelir. Otomatik ölçeklendirme işlevleri, cihazlar arasında geçiş yapmayı ve donanımlarla bağlantıyı kesmeyi de kolaylaştırır. Weidmüller, IIoT'ye eşi görülmemiş derecede basit bir giriş sunar.

u-create PROCON-WEB, Weidmüller'in kapsamlı son teknoloji ve koordineli IoT tabanlı portföyünün bir parçasıdır. Weidmüller "veriden değere" Endüstriyel IoT'ye kolay erişim sağlayan bileşenler ve hizmetler sunar. Ancak Endüstriyel IoT kendi başına bir amaç değildir. İster tesis verimliliğini artırmayı isterse uzaktan bakım sayesinde servis teknisyenlerini optimize bir şekilde görevlendirmeyi içeriyor olsun, katma değerden özel kullanım durumunda yararlanılır. Weidmüller, müşterilerinin kendileri web programcısı olmak zorunda kalmadan bir web HMI veya SCADA'yı parametrelendirmesine veya yapılandırmasına olanak tanımaktadır.


                                


Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar