elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Çin Londra'daki Santral İçin Güneş Panellerini Türkiye'de Üretecek

Çinli güneş paneli üreticisi olan özel CSUN (China Sunergy) firması 2.5 megawatt güç üretebilecek bir santralin panellerini üretecek. Türkiye'de üretimi yapılacak olan güneş panelleri İngiltere'nin Londra kentindeki Southend Havalimanı'na gönderilerek havalimanının yıllık elektrik ihtiyacının %20'sini karşılayacak. Detaylar haberimizde.



A- A+
03.02.2016 tarihli yazı 6092 kez okunmuştur.
Projenin yöneticisi Çin'li CSUN firmasının yaptığı açıklamaya göre projede İngiliz Stobart Grup'la birlikte çalışılacak ve yılda yaklaşık 1 milyon 500 bin yolcunun hava ulaşımı için kullandığı Londra Southend Havalimanı'nın elektrik ihtiyacının bir kısmı kurulacak olan güneş paneli santralinden sağlanacak. Santralde 9.500'den fazla yüksek verimli güneş paneli kullanılacak ve bu paneller, İstanbul'daki güneş paneli tesisinde üretilecek.
 



►İlginizi Çekebilir: Güneş Panelleri ve Nanoteknoloji


Güneş enerjisi santrali havaalanının kuzeyinde kullanılmayan 3,2 hektarlık bir arazide inşa edilecek. Ayrıca havalimanındaki güneş panelleri sayesinde yılda yaklaşık 53 ton karbon salınımının engellenmesi planlanıyor. CSUN CEO'su Tingxiu güneş enerjisi sektöründe Stobart Grup'la çalışmaktan çok memnun olduklarını, sektörde beraber çalıştıkları sürece daha kaliteli ürünler çıkaracaklarını ve daha geniş bir müşteri yelpazesine sahip olabileceklerini söyledi.
 


Ayrıca CSUN şirketi Seul Enerji firması ile birlikte 2013'te İstanbul Tuzla'da 350 megawatt kapasiteli Türkiye'nin ilk güneş hücresi ve en büyük güneş paneli tesisi olma özelliğini taşıyan tesisi faaliyete geçirmişti.
 


Kaynak:

prnewswire.com


Yazar:Muhammed Ahmet ALKAN
Muhammed Ahmet ALKAN Muhammed Ahmet ALKAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.