elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Büyük Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kuruluyor

Elektrikli araçların yollarda hızla artış gösterdiği bu dönemde Almanya bu konuda en büyük ihtiyaçlardan biri olan şarj istasyonları ile ilgili oldukça önemli bir girişime adım attı. Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şarj istasyonunu olması planlanan proje ile ilgili detaylar haberimizde.



A- A+
25.10.2017 tarihli yazı 11558 kez okunmuştur.
Almanya elektrikli araç sektöründeki en büyük ihtiyaçlardan biri olan elektrikli araçların şarj istasyonları konusunda oldukça önemli bir adım atıyor. Almanya merkezli Sortimo firması tarafından kurulması planlanan istasyon ile daha fazla kişinin aynı anda elektrikli araçlarını şarj edebilmesi planlanıyor. İstasyonun Almanya'da bulunan A8 otoyolu üzerinde kurulması planlanıyor.

Proje dahilinde istasyonda bulunan 144 şarj ünitesi sayesinden günde yaklaşık 4000 aracın şarj edilmesi planlanıyor. İstasyonda bulunan 144 ünitenin 24'ü 350 kW'lık gücüyle Tesla'nın yaklaşık 150 kW kapasiteli Supercharger şarj istasyonlarını geride bırakıyor. Projenin sahibi olan Sortimo firmasınca yapılan açıklamalara göre firmanın Innovationspark Zusmarshausen ismini verdiği proje dahilinde yapılacak yenilikle 29.5 milyon litre yani yaklaşık 7.8 milyon galon yakıt tasarrufu sağlanacak ve her yıl yaklaşık 60 bin metrik tonluk karbondioksit salınımı engellenecek.

 

İstasyon günümüz gelişmiş benzin istasyonlarının tasarımları ve gelişimleri konusundaki vizyonun bir hayli önüne geçiyor. İstasyon sadece bir şarj istasyonu olmamakla birlikte bünyesinde ofisler, alışveriş mağazaları ve restoranlar barındıracak. Firma yetkilileri istasyondaki yemek firmalarının önceden siparişle çalışabileceğini ve müşterilerinin istasyona gelmeden verdikleri yemek siparişlerini araçları şarj olurken yiyebileceklerini dile getirdiler.
 


► İlginizi Çekebilir: Elektrikli Araç Akü Sistemleri

Sortimo tarafından kamuoyuna sunulan projenin üç boyutlu çizimlerinde istasyonun yeşil çatılarla kaplı olacağı görülüyor. Bu konuda firmanın doğayla iç içe ve mimari olacak çevreye duyarlı bir politika izlediği açık bir şekilde görülüyor.

Proje ile doğayla dost çevreci bir istasyon tasarlanırken aynı zamanda istasyonun yenilenebilir enerjiyi aktif bir şekilde kullanması da planlanıyor. Sortimo yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre istasyonda güneş enerjisi depolanabilecek ve bu enerji çevredeki şirketlerin ve özel hanelerin yoğun elektrik kullanımının olduğu zamanlarda kullanılacak. Son olarak Almanya'nın Ulaştırma Bakanlığı'ndan destek alan elektrikli araç şarj istasyonunun 2018 yılında inşa edilmesi planlanıyor.


Kaynak:


inhabitat.com
Muhammed Ahmet ALKAN Muhammed Ahmet ALKAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.