elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sürücüsüz Odalar ile Ulaşım:
Tridika

Sürücüsüz araçlar ulaşım alanında çığır açan yeniliklere yol açtı. Ulaşım sektöründeki son yenilik ise sürücüsüz odalar. Bu sürücüsüz odalar, özel ulaşım fikrine yepyeni bir bakış açısı kazandırdı. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
09.09.2016 tarihli yazı 6975 kez okunmuştur.
Kanadalı bir makine mühendisi olan Charles Bombardier, Tridika konseptini geliştirmek için Hintli Ashish Thulkar ile iş birliği yaptı. Bombardier, kendi bloğunda bulunan 200’ün üzerinde farklı iş fikrini, 2013 yılından bu yana paylaşıyor. Bunlardan biri olan Tridika maglev prensibine göre çalışmakta. Tridika, bir yaşam alanından yani bir odadan oluşmaktadır.
 


►İlginizi Çekebilir: Maglev Tren Nedir?

Sürücüsüz oda fikri; “İnsanlar neden araçları ulaşım dışında kullanmazlar?” sorusuna yanıt ararken ortaya çıktı. Bombardier, Tridika için Thyssenkrupp tarafından geliştirilen yatay olarak da hareket edebilen Willy Wonka stili asansörden ilham aldı. Sürücüsüz bir maglev aracı olarak tasarlanan Tridika, normal bir araç gibi otoparkta veya kullanılmadığı zaman istenilen kata park edilip ek oda olarak kullanılabilecek. Tridika, 6 kişi kapasiteli geleceğin taşınabilir ofisi olarak öngörülüyor. Bombardier: “Hem fazladan bir oda, hem de kentsel bölgelerde sınırlı alanlardan maksimum şekilde yararlanmak için harika bir yol.” olduğunu söylüyor.



Elektrikli yapısından dolayı, fosil kaynaklara göre daha temiz bir alternatif oluşturuyor. Tridika, tekerlekler yerine mıknatıslar ile maglev sistemine göre çalışıyor. Binanın dış duvarına bir rampa kurularak, mekanik bir asansör ile istenilen kata çıkabilecek ve büyük sürgülü kapısı ile giriş ve çıkışlarda kolaylık sağlayacaktır. Güvenlik üst düzeyde tutulacak olup şifreleme ve akıllı telefon üzerinden giriş yapılabilecektir.
 


►İlginizi Çekebilir: Halatsız Asansör | Multi

Maglev çalışmaları devam etmekte olup, bölmenin tasarımında önemli teknik sorun meydana gelmediği sürece kolayca hayata geçirilebilecek bir fikir. Tridika, kentsel gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkan park sorununa bir çözüm olarak düşünülmektedir.




Kaynak:

wonderfulengineering.com
wired.com
Cem Aydınoğlu Cem Aydınoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.