Sürücüsüz Odalar ile Ulaşım:
Tridika
Sürücüsüz araçlar ulaşım alanında çığır açan yeniliklere yol açtı. Ulaşım sektöründeki son yenilik ise sürücüsüz odalar. Bu sürücüsüz odalar, özel ulaşım fikrine yepyeni bir bakış açısı kazandırdı. Ayrıntılar haberimizde.
09.09.2016 tarihli yazı 5716 kez okunmuştur.
Kanadalı bir makine mühendisi olan Charles Bombardier, Tridika konseptini geliştirmek için Hintli Ashish Thulkar ile iş birliği yaptı. Bombardier, kendi bloğunda bulunan 200’ün üzerinde farklı iş fikrini, 2013 yılından bu yana paylaşıyor. Bunlardan biri olan Tridika maglev prensibine göre çalışmakta. Tridika, bir yaşam alanından yani bir odadan oluşmaktadır.
Sürücüsüz oda fikri; “İnsanlar neden araçları ulaşım dışında kullanmazlar?” sorusuna yanıt ararken ortaya çıktı. Bombardier, Tridika için Thyssenkrupp tarafından geliştirilen yatay olarak da hareket edebilen Willy Wonka stili asansörden ilham aldı. Sürücüsüz bir maglev aracı olarak tasarlanan Tridika, normal bir araç gibi otoparkta veya kullanılmadığı zaman istenilen kata park edilip ek oda olarak kullanılabilecek. Tridika, 6 kişi kapasiteli geleceğin taşınabilir ofisi olarak öngörülüyor. Bombardier: “Hem fazladan bir oda, hem de kentsel bölgelerde sınırlı alanlardan maksimum şekilde yararlanmak için harika bir yol.” olduğunu söylüyor.

Elektrikli yapısından dolayı, fosil kaynaklara göre daha temiz bir alternatif oluşturuyor. Tridika, tekerlekler yerine mıknatıslar ile maglev sistemine göre çalışıyor. Binanın dış duvarına bir rampa kurularak, mekanik bir asansör ile istenilen kata çıkabilecek ve büyük sürgülü kapısı ile giriş ve çıkışlarda kolaylık sağlayacaktır. Güvenlik üst düzeyde tutulacak olup şifreleme ve akıllı telefon üzerinden giriş yapılabilecektir.
YORUMLAR
ANKET
-
Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
-
2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
-
Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
-
Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
-
Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
-
Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
-
En İyi 5 Tıbbi Robot
-
Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
-
Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
-
İlginç Robotlar Serisi
-
Siemens Kaçak Akım Koruma Cihazları | RCD, RCCB
-
Siemens 3WL açık tip güç şalterleri ACB
-
Siemens 7KM PAC3100, 3200, 4200 Ölçüm Cihazları Teknik Özellikler
-
Konvertör için SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 2
-
Kurulum ve bağlantı - SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 1
-
Sigma Elektrik Tanıtım Videosu
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
K400 K630 Tip Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Yardımcı Kontak Takılması
-
Sigma Elektrik Tanıtım Filmi
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.