elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

TOFAŞ Sürücüsüz Araç Geliştiriyor

Türk Otomobil Fabrikası TOFAŞ, Google'ın araçlarıyla başlayan otonom sürüş teknolojisine ayak uydurarak sürücüsüz araç geliştiriyor. Let Me Drive isimli Doblo model sürücüsüz aracın ayrıntıları haberimizde.



A- A+
04.04.2016 tarihli yazı 6861 kez okunmuştur.
1968 yılında Vehbi Koç tarafından kurulan TOFAŞ, yerli otomotiv sektöründe öncü olmaya devam ediyor. TOFAŞ, Google firmasıyla tanıştığımız sürücüsüz araç teknolojisini Doblo model araca uygulayarak ‘Let Me Drive’ isimli sürücüsüz araç geliştiriyor. Parkurdaki denemeleri ve geliştirme çalışmaları devam eden araç şimdiden otonom hale gelmiş durumda.
 



İlginizi Çekebilir: Otonom (Sürücüsüz) Araçlar Nedir?


2013 yılında çalışmaları başlanan ve 2015 yılı sonunda ‘Parkur Takip Eden Araç’ projesiyle araca; lazerli mesafe bulma olarak bilinen ve güvenlik amaçlı kullanılan LIDAR sensörü, GPS konum algılayıcı ve elektrikli direksiyon sistemi entegre edildi. Yazılım ve donanım kısmında çalışmalar yapan TOFAŞ, parkuru takip etme ve direksiyonu kontrol etme amacıyla farklı tasarımlar üzerinde çalışarak LIDAR ve GPS’ten gelen verileri analiz edebilen bir sistem geliştirdi. ‘Let Me Drive’ isimli araç şu anda hız ve direksiyon kontrolüyle birlikte şerit takibi yapabiliyor ve yol üzerindeki nesnelerden kaçabiliyor.
 


Farklı parkularda denemeleri yapılan araçta daha yumuşak ve daha güvenli bir sürüş geliştirme çalışmalar devam ediyor. Şirket’in CEO’su Cengiz Eroldu ayrıca Eylül 2016’da fabrika kapılarının sembolik bir ücret karşılığında belirli günlerde halka açılacağını ve görevliler eşliğinde fabrikanın gezilebileceğini belirtti.


Kaynak:
 

Yerel ajanslar

Burak Kesayak Burak Kesayak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.