elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Araç Konumu Tespit Etmek için Yeni Teknoloji Geliştirildi

Otomobiller de Doppler Radar sistemi kullanamak geleceğin trafiğini çok daha güvenli hale getirecek. Detaylar yazımızın devamında.



A- A+
04.07.2020 tarihli yazı 11537 kez okunmuştur.
Princeton Üniversitesindeki bilim insanları otomobiller için köşeden gelen yayaları ve araçları tespit eden yeni bir radar sistemi geliştirdi. Sistem, Doppler radarları binalar veya park halinde olan bir otomobil gibi yüzeylerden seken bir takım radyo dalgası gönderip, insanlar tespit etmesi imkansız derecede olan çarpışmaları tespit edebilir ve bu sistem günümüz araçlarına da kolaylıkla entegre edilebilir durumda.

Tehlikeli Kavşaklardan Geleni Tespit Etme

Doppler sinyalleri yüzeye bir açıyla çarpar ve yansıyan sinyal, topun bilardo masasının kenarında sekmesi gibi yansır. Sonra sinyaller köşede sürücünün göremediği objelere çarpar. Bu sinyaller daha sonrasın da objeden tekrar yansıyıp araba üzerinde bulunan alıcılara gelir ve sistem köşede olan objelerin konumunu, hareketli veya hareketsiz olduğunu sürücüye bildirebilir.

Princeton Üniversitesi bilgisayar bilimi profesörü Feliz Heide’ nin açıklamasına göre, bu sistem lidar ve kamera sensörlerinin kaydedemeyeceği görünmeyen objeleri görebilir ve lidar sensörlerine kıyasla seri üretim için daha ucuz.

Geleceğin Yolları Daha Güvenli

Bu sistem, Tesla’nın Otopilotu gibi var olan sistemlerle birlikte çalışıp gelecek için çok daha güvenli bir trafik sunmayı hedefliyor.


Kaynak:

 
interestingengineering.com


Yazar: İbrahim Külçeler
 


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.