elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Koronavirüs ve Teknoloji Sektörü

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs, insan hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Teknoloji sektörü de bu durumundan etkilendi ve firmalar çeşitli yollar ile koronavirüs ile mücadele etmekte.



A- A+
24.03.2020 tarihli yazı 9218 kez okunmuştur.
Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkıp tüm dünyaya çok hızlı bir şekilde yayılan koronavirüs, salgının yaygın olduğu ülkelerde hayatı durdurma noktasına getirdi. Koronavirüs, tüm sektörleri etkilediği gibi teknoloji sektörünü de etkiliyor.
 
Koronavirüs salgınının yaygınlaştığı ülkeler, fabrikaları kapattı ve çalışanları evden çalıştırmaya başladı. Bu durum üretim gerektiren sektörlerin duraksamasına yol açtı. Diğer sektörlere nazaran evden çalışma sisteminde daha avantajlı bir konumda olan teknoloji sektörü de üretim açısından olumsuz etkilenmeye devam ediyor.

 

Koronavirüsün Teknoloji Sektörüne Etkileri
 

Apple Inc. COVID-19 salgını nedeniyle üretimin yavaşlaması veya durdurulması yüzünden ikinci çeyrek finansal rehberliğini karşılamayı beklemiyor. Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Ülke çapında çalışmalara başlanmaya başlandı, ancak normal koşullara göre beklenenden daha yavaş bir geri dönüş yaşıyoruz” dedi. Apple gelirinin yaklaşık %15'ini Çin'deki fabrikalardan sağlıyor ve ürünlerinin çoğu orada üretiliyor. Apple koronavirüs ile mücadelesinde resmi sağlık kuruluşları ve hükümetler tarafından onaylanmayan uygulamaları aktif olarak kaldırarak koronavirüs hakkında yayılan yanlış bilgileri azaltmaya çalışıyor. Aynı zamanda insan temasını sınırlamak için mağazalarını kapatıyor. 
 

► İlginizi Çekebilir:  Koronavirüs 1-0 Enerji Sektörü
 
Google COVID-19 ile mücadelesinde virüs hakkında bilgi içeren oldukça geniş bilgi panelleri tutuyor ve ABD hükümeti ile ortaklık yaparak yerel sağlık kaynakları hakkında kapsamlı bilgi sunan bir web sitesi açmayı planlıyor. Google da, Play Store’da koronavirüs hakkında yanlış bilgi yayınlayan uygulamaları engelliyor. Google’ın Çin’deki ofisleri de kapalı durumda. Ayrıca Google, dünya çapındaki koronavirüs sayısını takip edebildiğiniz bir site geliştirdi, siteye buradan ulaşabilirsiniz.

 
 

Tesla, COVID-19 ile mücadelesi kapsamında, Şanghay’daki fabrikasını kapattı. Tesla finans şefi Zach Kirkhorn Şanghay’daki fabrika için: “ Mali açıdan çok fazla zarar göreceğimizi düşünmüyorum.” dedi. Bunun yanı sıra Tesla, Çin’deki kullanıcılarına bedava süper sarj sağlayarak müşterilerine yardımcı olmaya çalışıyor. Tesla, ABD’de yayılmaya başlayan koronavirüsü dolayısıyla New York ve Kaliforniya’daki fabrikalarını kapatma kararı aldı.  
 


► İlginizi Çekebilir: Tesla'dan Enerji Depolama Projesi: Megapack
 
Microsoft, COVID-19 ile mücadelesi kapsamında, Seattle ve San Francisco’daki çalışanlarına evden çalışmalarını söyledi. Microsoft, zorunlu olmadıkça çalışanlarından Puget Sound ve Bay Area kampüslerine seyahatlerini iptal etmelerini istedi. Microsoft’unda dünya çapındaki koronavirüs sayısını takip edebildiğiniz bir sitesi bulunuyor, siteye buradan ulaşabilirsiniz.


Microsoft’un kurucusu Bill Gates 13 Mart tarihinde Microsoft yönetim kurulundan ”Küresel sağlık ve kalkınma, eğitim, küresel ısınma ve hayırseverlik işlerine daha fazla zaman ayırmak istiyorum.” diyerek istifa ettiğini duyurdu. Ayrıca Bill & Melinda Gates Vakfı, koronavirüs için yapılan aşı çalışmaları için 125 milyon dolar bağışladığını açıkladı. Bill Gates COVID-19 hakkında konuşmak için Reddit üzerinden kullanıcılarla iletişim kurdu, buradan inceleyebilirsiniz.
 
 
 
KAYNAK:


► wired.com
► interestingengineering.com 
► fortune.com
► marketwatch.com
► thenextweb.com
► greentechmedia.com
Serhat Seyrek Serhat Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.