elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Gelgit Enerji Santralleri için Powerpack Sistemi Geliştirildi

Tesla, İskoçya'daki Nova Innovation’ın gel-git enerji santrali için Powerpack sistemini geliştirdi. Geliştirilen sistemle sürekli elektrik üretimi hedefleniyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
13.11.2018 tarihli yazı 6787 kez okunmuştur.
Nova Innovation, elektrik üretmek için su altı türbinlerini kullanıyor. Su altı türbinleri, hareket eden suyun kinetik enerjisini kullanıyor. Seviye farkı olan iki nokta arasında suyun akışı ile türbinleri döndürerek elektrik üretilmesi sağlanıyor.
 
Ancak gelgit istasyonlarında elektrik üretimi sürekli olmadığından enerji ihtiyacı da sürekli karşılanamıyor. Bu soruna çözüm Tesla’ dan geldi.Tesla’nın bataryaları enerji tüketiminin en yavaş olduğu saatlerde şarj edilebilecek ve talebin en yüksek olduğu saatlerde ise kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Böylece enerji dağıtımında aksaklık yaşanmaması ve maliyetin düşmesi hedefleniyor.

Simon Forrest : “Enerjiyi depolayarak, elektrik ihtiyacını karşılamak için şebekeye elektrik iletimini kontrol edebiliriz. Bu kaynaktan sürekli olarak güç sağlanabilir. Nova'nın akıllı şebeke kontrolü, yenilenebilir enerjisi ve enerji depolama alanındaki uzmanlığı sayesinde yeniliği sağladı. Şimdi hizmetlerimizi diğer yenilenebilir projelere genişletmeyi umuyoruz ”dedi.
 


İlginizi Çekebilir: Swensa’da Dev Gelgit Enerjisi Projesi

Tesla ve Nova’nın bu yeni sisteminin ayrıntıları tam olarak açıklanmadı ancak Powerpack'in artık şebekeye bağlı olduğu söyleniyor. İskoçya Enerji Bakanı Paul Wheelhouse şunları söyledi : “Bu proje, mevcut şebeke kesinti zorluklarının üstesinden gelmek için geliştirilmiştir. Kesintisiz bir enerji sunabilmek için Dünya'nın pil depolamasında öncü olan Tesla'nın  pil deposu gelgit teknolojisinde kullanacaktır." dedi.
 
 

İskoç Hükümeti tarafından da bu proje desteklendi. Ayrıca powerpack batarya depolama sistemi projesine 272.606 TL tutarında bağışta bulunuldu. Ayrıca bu proje sadece İskoç hükümeti tarafından desteklenmiyor. Aynı zamanda Dünya Yaban Hayatı Vakfı (WWF) gibi önde gelen dünya yardım kuruluşları tarafından da destekleniyor.

WWF İskoçya Direktörü Sam Gardner : “Yenilenebilir enerji ve akıllı depolama sistemine geçilmesi ekonomik bakımdan elverişli sonuçlar elde edilecektir. İskoç Hükümeti'nin bu projeye destek vermesi mükemmeldir. İklim kirliliğini azaltmak için çığır açan teknolojilere daha fazla destek sağlayacağını umuyoruz” dedi.

Tesla CTO JB Straubel , 1 GWh'den fazla enerji depolama tesisinin kurulduğunu ve şirketin önümüzdeki yıl içinde 1 GWh  daha yeni tesis kurulacağını öngürdüğünü söyledi.


 

 

Kaynak:

► Interestingengineering

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.