elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Uydu Verileri İle Fosil Yakıtlı Santrallerin Geleceği Belirleniyor

İklim araştırmacıları, fosil yakıt kullanan santrallerden kaynaklanan iklim risklerini değerlendirmek için devrim niteliğinde uydu bazlı metodolojiyi başlattı. Detaylar yazımızda.



A- A+
15.10.2018 tarihli yazı 6870 kez okunmuştur.
Çin son 30 yıl içinde dünyada en çok kömür tüketen ülkeler arasında ön sıralarda yer alıyor. Bu durum da havadaki karbon oranı artırıyor ve Çin’de yerleşim alanlarına yakın mesafedeki santral atıklarının doğal hayata büyük zarar vermesine sebep oluyor. Aynı zamanda hava kirliliği yönetmeliklerine uymak için yapılan harcamalar da maliyeti artıyor. Çin'deki kömür santrallerinin de %40'ı zarar ediyor ve kömür santrallerinin bu zararının 2040 yılına kadar %95'e yükseleceği öngörülüyor.
 

 İlginizi Çekebilir: Dünyanın En Büyük Atık Enerji Santrali
 
Finansal düşünce kuruluşları, politikacılar ve yatırımcılar; büyük fosil yakıtlı enerji sektörlerine sahip ülkelerin iklim risklerini anlamaları için bir yöntem geliştirerek bu sorunun önüne geçerek oluşacak riskleri analiz eden bir yöntem geliştirdi.
 
Her bir kömür santralinin faaliyetini tahmin etmek için uydu görüntülerini ve ileri makine tekniklerini kullanacak olan Carbon Tracker hazırladığı rapor sonucunda her bir tesisin kârı ve zararını ortaya koyarak bu santrallerin ne kadar süre ile faaliyet göstereceğini ortaya koyuyor.
Yenilikçi bu yöntem ile hükümetin ve iklim politikası belirleyicilerinin ekonomik olarak mantıklı bir yaklaşımla fosil yakıtlı santrallerinin zaman içerisinde planlı olarak işletilmesinde etkili olacağı ve sonrasında zarar etmesi durumunda da kapatılmasını sağlayacağı öngörülüyor.


Kaynak:

►CleanTechnica



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.