elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

YAZARIN TÜM MAKALELERİ Işıl Ünsever

Güç Olmadan Soğutma Sağlamanın Yeni Yolu

Güç Olmadan Soğutma Sağlamanın Yeni Yolu Araştırmacılar, uygun fiyatlı malzemeler kullanarak ve hiçbir güç kaynağı gerektirmeden, sıcak güneşli bir günde soğutma sağlamanın yeni bir yolunu geliştirdi. Üstelik bu soğutma sistemi ilaç ve gıdaların güneş ışığında bozulmasını önlüyor. Gelin detaylar...

devam >>
Mühendisler İçin En İyi 10  iPhone Uygulaması

Mühendisler İçin En İyi 10 iPhone Uygulaması Akıllı telefonlarımızın hayatımızın vazgeçilmezi olduğu şu günlerde bir mühendis için mühendislik programlarını kullanabileceği akıllı bir telefon vazgeçilmez olabilir. Gelin bir iPhone ile kullanabileceğiniz mühendislik uygulamalarını yakından inceleye...

devam >>
Robot Sırt Çantası Geliştirildi

Robot Sırt Çantası Geliştirildi İnsanlara eğitim vermek ve işbirliğine dayalı çalışmalarda yardımcı olması için sırt çantası gibi taşınabilen yeni bir robot geliştirildi.Detayları gelin yazımızda daha yakından inceleyelim.

devam >>
Gelgit Enerji Santralleri için Powerpack Sistemi Geliştirildi

Gelgit Enerji Santralleri için Powerpack Sistemi Geliştirildi Tesla, İskoçya'daki Nova Innovation’ın gel-git enerji santrali için Powerpack sistemini geliştirdi. Geliştirilen sistemle sürekli elektrik üretimi hedefleniyor. Ayrıntılar haberimizde.

devam >>
Havayı İçme Suyuna Dönüştüren Sistem Geliştirildi

Havayı İçme Suyuna Dönüştüren Sistem Geliştirildi Dünyada 780 milyondan fazla insanın su kıtlığına çözüm üretmek için yeni bir cihaz geliştirildi. Bu cihaz, havayı içme suyuna dönüştürebiliyor. Detaylar yazımızda.

devam >>
En Yüksek Kapasiteli Transatlantik Veri Kablosu Tamamlandı

En Yüksek Kapasiteli Transatlantik Veri Kablosu Tamamlandı Microsoft, bulut hizmetlerini geliştirmek için Birleşik Devletler‘den İspanya'ya kadar uzanan 6400 km uzunluğunda fiber optik kablo geliştirdi. Ayrıntılar haberimizde.

devam >>
Mühendislerin İşten Ayrılmasının 5 Nedeni

Mühendislerin İşten Ayrılmasının 5 Nedeni Mühendislerin işten ayrılma nedenleri arasında iş arkadaşları arasında uyumsuzluk, yaşam dengesi, ulaşım zorlukları, aile meseleleri, iletişim eksikliği gibi birçok sebep vardır. Yapılan araştırmalar sonucunda en çok rastlanan 5 nedeni gelin birlikte ince...

devam >>
Uydu Verileri İle Fosil Yakıtlı Santrallerin Geleceği Belirleniyor

Uydu Verileri İle Fosil Yakıtlı Santrallerin Geleceği Belirleniyor İklim araştırmacıları, fosil yakıt kullanan santrallerden kaynaklanan iklim risklerini değerlendirmek için devrim niteliğinde uydu bazlı metodolojiyi başlattı. Detaylar yazımızda.

devam >>
Robot Denizanası Geliştirildi

Robot Denizanası Geliştirildi Çevre kirliliğinin artmasıyla mercan kayalıkları ve diğer nesli tükenmekte olan eko sistemlerin korunması için bilim adamları robot denizanası geliştirdi.

devam >>
Daha İyi Elektrik Üretimi için Yeni Yakıt Hücresi

Daha İyi Elektrik Üretimi için Yeni Yakıt Hücresi Uygun fiyatlı ve yüksek enerji verimli yakıt hücresi fikriyle yola çıkan bir araştırma ekibi, daha uygun maliyetli materyaller kullanarak, elektronları ve protonları bir araya getiren organik bileşikli yakıt hücresini tasarladı. Ayrıntılar haberimizde.

devam >>
Toplam 13 içerik bulundu. Görüntülenen 1 - 10
1 2