elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Havayı İçme Suyuna Dönüştüren Sistem Geliştirildi

Dünyada 780 milyondan fazla insanın su kıtlığına çözüm üretmek için yeni bir cihaz geliştirildi. Bu cihaz, havayı içme suyuna dönüştürebiliyor. Detaylar yazımızda.



A- A+
05.11.2018 tarihli yazı 6487 kez okunmuştur.
XPrize Vakfı, birkaç yıl önce içme suyu üretimi için bir yarışma başlattı. Yarışmacılardan, temiz su kaynağına erişemeyen insanlar için dayanıklı ve uygun fiyatlı bir proje geliştirmesini istendi. Skywater Alliance takımı, havayı suya dönüştüren Wedew isimli sistem ile yarışmayı kazandılar. Bu sistemin geliştiricilerine 1,75 milyon dolarlık ödül verildi.
 


►İlginizi Çekebilir: Yenilenebilir Enerjiyi Su ile Depolama


Çöp konteyneri boyutunda olan Wedew, etraftaki sıcak havayı toplayıp bunu soğutma tankında soğutarak yoğuşma işlemini gerçekleştiriyor. Yoğuşma sonrasında toplanan hava suya dönerken daha sonra bu su çeşitli filtrelerden geçerek içilebilir hale getiriliyor. 

Widew’e benzer projelere rastlamak mevcut. Ancak bu makinenin diğerlerinden farklı ise yüksek verimliliği ve çalışma gücü için biyokütle kullanıyor olması.

 

Bu makine havadan yüksek verimde içme suyu üreterek su sorunu yaşayan ülkelere çözüm buldu. Ekip, hava durumuna bağlı olarak günde 113 litre ile 1135 litre arasında su ürettiği belirtiliyor.


Kaynak:

►Interestingengineering


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.