Mühendislerin İşten Ayrılmasının 5 Nedeni
Mühendislerin işten ayrılma nedenleri arasında iş arkadaşları arasında uyumsuzluk, yaşam dengesi, ulaşım zorlukları, aile meseleleri, iletişim eksikliği gibi birçok sebep vardır. Yapılan araştırmalar sonucunda en çok rastlanan 5 nedeni gelin birlikte inceleyelim.
23.10.2018 tarihli yazı 9367 kez okunmuştur.
1)Sıkıcı İş Etkisi
The Balance’ın bir makalesine göre pek çok çalışan işlerinden sıkıldıkları için ayrılıyorlar. Çalışma ortamlarında mühendislerin haftada ortalama 10 saatten fazla sıkıcı vakit geçirdiği düşünülüyor. Bunun sebebi araştırıldığında çalışanlar işlerinde yeniliklere kapalı, motivasyonsuz ve işlerini eğlenceli bulmuyorlar. Bu durumda işe olan ilgi ve odaklanma zamanla kaybedildiği öngörülüyor
►İlginizi Çekebilir: Hangi Meslek Ne Kadar Maaş Getiriyor?
2)Yönetici Etkisi
Çalışanların ayrılmasındaki başka bir neden ise genellikle yöneticiler ve çalışanlar arasında bir kopukluk olması. Mühendislerin kendilerini görmezden gelen yöneticilerden yorulmuş olmaları, işten ayrılmalarına neden olabiliyor.
►İlginizi Çekebilir: Mühendis Olmak İçin Gerekli Beceriler Nelerdir?
Forbes dergisinin yazarı Liz Ryan: “ İyi mühendisler, birilerinin onlara hak ettikleri maaşı veya iş ortamında terfi edilmesini beklemek zorunda kalmıyor." diyor.
3)Ulaşım Etkisi
Şehir içinde kira ve mülk fiyatları arttıkça, insanlar şehir merkezlerinden uzak yerlerde yaşıyorlar. Bunun sonucunda çalışanların yolculuğunda harcadığı zaman artıyor. Trenler, otobüsler, tramvaylar ile yolculuk yapan birçok çalışanda öfke, endişe ve sıkıntı artmaktadır. Özellikle dünyanın en büyük şehirlerinde yaşıyor ve çalışıyorsanız.
►İlginizi Çekebilir: Mühendis Olmasaydı|Elektrik Mühendisliği
ABD nüfus sayımı bürosuna göre, Amerika birleşik Devletleri’nde işe gidiş ortalama 25,5 dakikadır. Bu sürenin azaltılması için mühendisler, alternatif iş olanakları aramaktadır.
4)Kariyer Fırsatları
Yapılan araştırmalara göre insanların işlerini bırakmasındaki başka bir neden ise ilerleme fırsatlarının eksikliğidir. Çalışanlar kariyerinde başarı ve ilerleme istiyor. Bunun sonucunda hedefleri ve tutkuları olan insanların farklı olmak için yeni iş arayışına başlıyor. LinkedIn "İş değiştirenler genellikle işlerini ölü bir son olarak gören insanlardır, bu yüzden işlerini yeni başlayanlara bırakıyorlar." diyor.
Birçok mühendis, çok fazla saat çalışmakta ve iş-yaşam dengesi yok olmaktadır. Her ne kadar mühendisler dayanıklı insanlar olarak görülse de yorulabiliyorlar. Bunun sonucunda kendilerine ve sosyal çevrelerine zaman ayıramıyorlar.
Ernst & Young tarafından yapılan bir araştırma, iş-yaşam dengesi insanların işten ayrılmasında en önemli nedenlerinden biri olduğunu belirtiyor.
Ernst & Young tarafından yapılan bir araştırma, iş-yaşam dengesi insanların işten ayrılmasında en önemli nedenlerinden biri olduğunu belirtiyor.
Kaynak:
► interesting engineering
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
- Güneş Enerji Santrallerinde Yıldırımdan Korunma ve Topraklama
- Megger Türkiye Ofisi
- STX40 Taşınabilir Kablo Arıza Tespit Sistemi | Megger
- Megger digiPHONE + 2 Kablo Tespit Sistemi Nasıl Kullanılır
- Kontaktör ve Termik Röle Seçimi & Uygulamaları
ANKET