elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektrik Mühendisleri İçin En İyi 10 Uygulama

Eğer hayatınız bir yerde elektrikle kesişiyorsa bu uygulamalar işinize yarayabilir. Akıllı telefonların hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğu şu günlerde, ihtiyaç duyduğumuz çoğu bilgiye uygulama marketlerinden ulaşıyoruz. Bu yazımızda elektrik mühendisleri ve öğrencilerinin mesleki yaşamında kullanabileceği uygulamalara yer verdik.



A- A+
08.02.2018 tarihli yazı 99867 kez okunmuştur.

EveryCircuit

Bu uygulama ile herhangi bir devre düzenleyip, çalıştırdığınızda dinamik voltaj, akım ve şarj animasyonlarını izleyebilirsiniz. Normal bir denkleme bakarken sahip olamayacağınız hayalsel düşünmeye çalıştırıp izleyerek sahip olabilirsiniz. Simülasyon çalışırken, analog düğme ile devre parametrelerini ayarlayıp, gerçek zamanlı olarak sonuçlarınızı inceleyebilirsiniz. Hatta parmağınızla keyfi bir giriş sinyali de üretebilirsiniz. Yani EveryCircuit ile devrelerinizi eğlenceli şekilde tasarlayıp, istediğiniz etkiyi üzerinde hemen renkli görsellerle sonuçlandırabilirsiniz. Arayüzü de geyet göze hitap edecek şekilde tasarlanmış. Uygulamanın ücretsiz ve ücretli versiyonları bulunmaktadır. 


 
 

Electrical Engineering 101

Bu uygulamayı kullanırken İngilizce bilginize çok ihtiyacınız olabilir. Uygulamaya direk olumsuz bakmak yerine eğitim-öğretim ve iş hayatınız boyunca yerli-yabancı tüm kaynaklarda karşılacağınız terimleri temelden İngilizce öğrenmek kesinlikle faydalı olacaktır. Bir nevi ansiklopedik bir bilgiler diyebiliriz. Bu uygulamaya boş zamanlarınızda göz atmak her açıdan faydalı olabilir. Elektrik Temelleri, Elektrik Akımı, Manyetizma, Seri ve Paralel Devreler, Kirchhoff Kanunları, A.C. Temelleri, Grafik Teorisi, Mesh ve Düğüm Analizi, Ağ Teoremleri, Elektrik Makinaları Jeneratör-Motor-Trafo gibi birçok konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Uygulamayı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
 
 

Electrical Calculations

Bu uygulama ile tüm elektrik mühendisliği mezunlarının karmaşık formulleri hatırlamasına gerek kalmayacak. Gerilim, akım, güç, verimlilik, direnç / kapasitör / indüktör kombinasyonları, rezonans frekans, reaktans, direnç renk kodlama, delta / star empedans dönüşüm, tek / üç fazlı aktif / reaktif / görünür güç hesaplamaları ve dönüşümlerini, peak / RMS dönüşüm, Güç Faktörü hesaplamaları gibi birçok işlem yapabilirsiniz. Uygulamanın ücretsiz versiyonu bulunmaktadır. 


 
 

SEE Electrical Calculator

Artık elektrik tesisatı hesaplamaları için zaman kaybetmenize gerek kalmayacak. Bu hızlı uygulama ile iş yerinde veya sahada, evde elektrik hesaplamaları yapmak daha kolay olacak.
SEE; Gerilim düşümü, toprak kaçağı, kısa devre akımları ve diğer bir takım hesaplamaları yapmanıza olanak sağlar. Uygulamayı ücretsiz yükleyebilirsiniz.



 İlginizi Çekebilir: Mühendisler İçin Android Uygulamaları
 

 

Elektrotechnik

Bu uygulama öğrencilik yaşamızda sürekli kullanacağınız pratik bir uygulama olacak. Üçgen-yıldız / yıldız-üçgen dönüşümleri, kondansatör bağlantıları, wattmetre, güç faktörü gibi temel hesaplamaları hızlıca yapabilirsiniz.
 
 

Grafik 89

 
Günümüzde hesap makinelerinin yerini yavaş yavaş telefonlar alırken çoğu mühendislik alanında da kullanılan, oldukça karmaşık bilimsel hesaplamaların bile üstesinden gelen grafik hesap makinelerini telefonlarımıza getiren Grafik89 uygulaması ile TI-89 hesap makinesini simule ederek cihazlarınızda kullanabilirsiniz.
TI-89 tamamen ücretsiz iken CAS işlevselliğinden, grafiklerden ve ihtiyacınız olan birçok diğer özellikten yararlanmak için ise TI-89 dijital ROM , Ti-84 veya TI Voyager modelini tercih edip bu uygulamalara ücretli sahip olabilirsiniz.

 
 

Hex Plus

 
Bu uygulama mantıksal devrelerde işimizi kolaylaştırarak aynı anda ondalık, Sekizli, Onaltılı, İkili ve ASCII kodlarını 5 satır şeklinde bizlere sunuyor. 63-bite kadar hesaplamaya AND, OR, XOR, NOT ve Shift fonksiyonlarını da dahil ederek sistemleri arasında hızlıca geçiş yapıp ve işi kısa sürede halletmenizi sağlayabilir.
 


Electrodroid

Bu uygulama Elektrik-Elektronik mühendisleri, öğrencileri ve ilgilenenler için tasarlanmış bir elektronik kılavuz ve rehber niteliği taşıyan, her daim yanında bulundurulmasının yarara olacağı küçük bir yardımcı.
Electrodroid ile Gerilim düşümü, Gerilim regülasyonu, Direnç renk kodu çözücü, Kapasitör şarj hesaplayıcı, İşlemsel Kuvvetlendiriciler, LED direnci hesaplayıcı vb. birçok bilgiyi bünyesinde barındırarak bize zamandan tasarruf sağlayan küçük bir yardımcı edinmiş olabiliriz.

 
 

Droid Tesla

Bu uygulama bilgisayarımızı yanımıza almadan elektronik devre tasarımı yapma imkânını veriyor. Droid Tesla basit ve güçlü  SPICE programının simule edilmiş halini cihazlarımızda kullanmamızı sağlıyor. Uygulamanın iki sürümü olduğunu unutmayın. Ücretsiz sürümü yalnızca bazı temel parçaları içeriyor. Simülasyonlarınıza birçok farklı elektronik veya bileşeni dahil etmeniz gerekiyorsa, ücretli versiyonu seçmeniz gerekir.
 


Adafruit’s Circuit Playground

Bu uygulama mühendislere bir hepsi bir arada çözüm vermek için çalışıyor. Devreleri ile çalışırken, altıgen dönüştürücü ve gerilim bölücü hesaplayıcı özellikleri içerirken işinizde veri sayfası araması yapmanıza da olanak sağlıyor. Üstelik uygulamanın eğlenceli ve güncel bir yapısı da var.
 

Uygulama ile kolaylıkla direnç ve kondansatör kodları bulabilir, Ohm Kanunu ve Güç Hesap iktidarı, direnç, akım ve gerilim hesaplama , ondalık, onaltılık, ikili ya da ASCII karakter arasında dönüştürme,seri veya paralel birden fazla dirençler veya kapasitörler için hesaplama değerlerine tek uygulama ile sahip olabilirsiniz.
 
 
 
Reninnaz Demir Reninnaz Demir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar