elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3D Yazıcı İle Hava Hokeyi

3D yazıcılar dünyamıza girdiğinden beri birçok ilginç çıktılar aldı. Silah üretiminden deri üretimine kadar birçok konuda ilgimizi çekmeyi başardı. Jose Julio isimli bir teknoloji sever ise 3D yazıcısını farklı bir amaç için modifiye etti: Karşılıklı Hava Hokeyi Oynamak. Detaylar haberimizde.



A- A+
13.02.2014 tarihli yazı 9585 kez okunmuştur.
Aslında bildiğiniz gibi hava hokeyi iki kişilik eğlenceli bir oyundur. Ama Jose Julio'nın evinde durum tam olarak böyle değil. Julio derme çatma bir hokey robotu icat etmek için RepRap 3D yazıcısının bazı parçalarını kullanmaya karar verdi. Sonuçlar gerçekten etkileyici: Bir robot size karşı kendi savunabiliyor, atağa geçebiliyor ve yeni bir girişim stratejisi oluşturuyor. 
 

Julio için RepRap parçalarını kullanmak gayet basit olmuş. Çünkü her şey hazır, ucuz ve değişimi kolaymış. Yazıcının step motorlarını, kemerlerini ve diğer birkaç parçasını kullanarak robotun genel iskeletini oluşturmuş. Detay parçaları peki sizce nasıl temin edebilir? Tabi ki 3D yazıcıdan bu parçaların çıktısını alarak. Robotun cevap süreci ise Julio tarafından yazılan Arduino Mega mikrodenetleyici ile yapıldı.


 İlginizi Çekebilir : 3D Yazıcılar Rehberi


 
Robotun gelen diski geri paslaması için, tüm çizgilerde diskin nerede olduğu bilmesi gerekiyor. Yukarıdaki fotoğrafta dikkat ettiğiniz takdirde bir Playstation 3 kamerası göreceksiniz. Bu kamera ile robot, diskin her hareketin yörüngesini hesaplıyor ve iyi bir strateji ile keskin cevaplar verebiliyor.

 


Robot çok iyi bir savunma mekanizması var. Deneyimsiz oyuncuları rahatlıkla yenebilir. Ama Hava hokeyi becerisi olan birini yenmesi ihtimali şimdilik düşük. Eğer siz de kendi hava hokeyinizi yapmak isterseniz kodlar GitHub üzerinde. Projeye katkıda da bulunabilirsiniz.


Kaynak:


► Geek

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.