elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

PlayStation 4'ten Sonra Xbox One'da Satışa Çıktı

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de satışa çıkarılacağı tarih açıklanan PlayStation Avrupa ve Amerika'da piyasaya sürüldü. Piyasa etkisinden olsa gerek, Aralık ayında piyasaya sürülmeyi planlanan Xbox One'ın piyasaya sürülme tarihi yaklaşık olarak 2 hafta erkene çekildi. Amerika ve diğer birçok Avrupa ülkesinde bu sabah satışa sunulan Xbox One'ın PlayStation 4'e göre pahalı olması dikkat çekti. Devamı Haberimizde.



A- A+
22.11.2013 tarihli yazı 10600 kez okunmuştur.
Geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürülen PlayStation 4 oyun konsolu pazarını bir nevi eline almıştı. Xbox One'ın piyasaya çıkacağı tarih haberlere göre Aralık ayının 2. haftası gibi olması beklenirken, bugün sabah 5-6 saatleri arasında piyasaya sürüldü. Xbox One satışa sunuldu ama öncelikli olarak 13 ülkede satışa çıktı. Xbox One'ın piyasaya çıktığı ilk ülkeler ABD, Avustralya, Avusturya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İngiltere, İrlanda, İspanya, İtalya, Meksika ve Yeni Zelanda oldu.  


İlginizi Çekebilir: PlayStation 4 Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz



Diğer ülkeler konusunda açılamayı sınırlı tutan Microsoft,  Xbox One'ı 2014 yılında ise Belçika, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, İsveç, İsviçre, Norveç ve Rusya'da piyasaya süreceğini açıkladı. Türkiye hakkında herhangi bir açıklama yapmayan Microsoft, " Öncelikli olarak siparişlere ve satış durumuna bakmamız lazım, bu verilen tarihleri öne de çekebileriz. " dedi.

Aslında Microsoft'un söylemek istediği şey, siparişlere yetişip yetişemeyeceğini bilmiyor ve piyasaya sürülen ülkelerdeki dile göre yerelleştirme işlemi henüz bitmemiş. Kısacası Xbox One Türkiye çıkış tarihi için en erken 2014 yılının ikinci yarısı demek daha doğru olacak. 





İlginizi Çekebilir: Görünmezlik Pelerini Hayata mı Geçiyor ?



Xbox One, Sony'nin PlayStation 4 konsolunun ardından kullanıcılar için yeni bir seçenek oldu. Film kalitesinde görüntü kalitesi sunan ve 514 euroya satışa sunulan cihaz en büyük rakibi PlayStation 4'ten daha pahalı olması dikkat çeken yanı oldu. PlayStation 4'ün Avrupa satış fiyatı 418 euro iken arada 96 euro'luk bir fark olması satışaları nasıl etkileyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Cihaz ile oyun oynamanın dışında internete girilebiliyor, televizyon izlenebiliyor.


Xbox 360'da da olan  Kinect hareket sensörü için Microsoft, Xbox One'ı bu konuda bir hayli geliştirmiş diyebiliriz. Yenilenmiş Kinect sensörleri artık aynı anda 8 kişiye kadar hareket algılayabiliyor. 

Konsol gibi internet üzerinden televizyon yayını ve film yayını yapan Netflix ve Amazon Prime gibi uygulamalarla sahip olması PlayStation 4'e göre çok büyük bir avantaj yaratıyor. Xbox 360'dan farklı olarak Xbox One ile web siteleri görüntüleyebiliyor ve DVR cihazı olarak da kullanılabilecek.



İlginizi Çekebilir: Galaxy Note 3'mü Yoksa iPhone 5S'mi ?



Aşağıdaki video da Xbox One'ın kutu açılım videosunu izleyebilirsiniz:

 

 
KAYNAK

►Log.Com
►Xbox.Com

 

Kemalcan HALLI Kemalcan HALLI Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.