elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektronik Mühendisleri İçin En İyi 7 Uygulama

Hayatımızın her anında ilk başvurduğumuz kaynak artık akıllı telefonlarımız oldu. Biz mühendisler için uygulama marketleri sürekli güncelleniyor ve mesleki yaşamımızı kolaylaştıracak aynı zamanda da öğrenciler için eğitici uygulamalara yer veriyor. Elektronik mühendisleri ve adayları için hazırladığımız bu arşivi incelemeye ne dersiniz?



A- A+
12.03.2015 tarihli yazı 65713 kez okunmuştur.
VSB Electronics
 


Bu uygulama ile elektroniğe ilgi duyan öğrenciler ve elektronik mühendisi adayları temel kavramları öğrenebiliyor. Videolu ve yazılı eğitim materyalleri ile temel devrelerin çalışma mantıklarını, entegreleri, akım ve gerilim kavramlarını anlayacaksınız. Her eğitimin sonunda küçük sınavlar bulunmakta. Aynı zamanda öğrendiklerinizi pekiştirmek için kendi devrelerinizi kurabilirsiniz.


PICmicro Database
 


Çoğu zaman kullandığımız entegrelerin datasheetleri arasında boğuluyoruz. PICmikro veritabanı ile Microchip tarafından üretilen tüm PIC ve dsPIC mikroişlemcilerinin özelliklerine, karakteristiklerine akıllı telefonlarınızdan kolayca erişebiliyorsunuz. Uygulama ücretsiz olup çok sevilen ElectroDroid uygulaması ile bağlantılı bir şekilde çalışabiliyor. 
 




Electrodroid Pro
 


ElectroDroid PRO elektronik araçlar ve referansları bakımından basit ve güçlü bir android uygulamasıdır. ElektroDroid'in ücretsiz sürümü de bulunmakta, tüm özelliklerini kullanmak isteyenler için PRO sürümü önerilmektedir. Direnç kodları, indüktör renk çözümü, gerilim bölücü, batarya ömrü hesaplama, temel filtre hesaplamaları, güç hesaplamaları, RMS, frekans dönüştürücü, analog-dijital konverter, yıldız-üçgen dönüştürme, Pin-Out port verileri (Fiber optik kablolar, HDMI, SATA vb.) gibi ve daha bir çok özelliğe akıllı telefonlarınız sayesinde erişebilirsiniz.



Electronics Bundle by WAGmob
 

 

 
Çoğu zaman zamanımızın büyük kısmını iş ve okul hayatına yetişmek için harcıyoruz. Vaktimizi değerlendirmek adına bir öğretici uygulama daha sizlere tanıtmak istiyorum. WAGmob mini elektronik okulu sayılabilir. Her bölüm öğrenilecek büyüklükte ayrılmıştır, anahtar kavramları ezberleme teknikleri ve kişisel test için bölüm sonu sınavları bulunmakta. Uygulama öğrenciler ve yetişkinler için hazırlanmıştır. İçindekilerden kısaca bahsedecek olursak; Elektrik ve manyetizma, Kirşof kanunları, NPN-PNP transistörler, FET ve MOSFET, sayısal mantık kapıları gibi birçok konu barındırmakta. Kullanımı kolay arayüzü sayesinde göz doldurmakta, etkili ve ilgi çekici uygulamalar ile öğrenilen bilgileri pekiştirme fırsatı sunmaktadır.

 
LoLi Plot Electronics Tube Bias
 


Bu uygulama ile tek uçlu ve elektronik valf amplifikatörü tasarlayabilirsiniz. Vakum tüpü çalışma noktasını seçebilirsiniz, 2.harmonik bozulmayı kontrol edebilirsiniz. Ayrıca uygulama size güç çıkışı ve güç dağılımını kontrol edebilme olanağı da tanıyor. Sağ tarafta grafik eğrileri; sol tarafta değişken değerleri ayarlayabildiğimiz panel olmak üzere ana ekran iki bölüme sahiptir.


120 Simple Electronic Circuit
 


Eğer elektronik uygulamalarda yeterli bilgi donanımına sahipseniz bu uygulama arşivi sizin için çok faydalı olacak. 120 Basit Elektronik Devreyi bünyesinde barındıran bu uygulama amatör hobiciler ve elektronik mühendisi adayları için ayrıntılı bilgiler içeriyor. Her devrenin tüm bağlantılarının gösterildiği şemalar, komponent tablolarını da bulabilirsiniz. Küçük çalışmalar yapmak isteyen için gayet faydalı bir uygulama


palmDraft Electronics CAD
 

 

Uygulama adından anlaşılacağı üzere elektronik bir çizim programıdır. Tam sürümünü indirmeden önce deneme versiyonuyla istediklerinizi karşılayıp karşılamadığına bakabilirsiniz. Aşağıdaki videodan da uygulamayı inceleyebilirsiniz. Bu uygulama ile tablet ve telefonlarınızda profesyonel görünümlü eletronik diyagramları kolay arayüzü sayesinde tasarlayabilirsiniz. PalmDraft uygulaması Android platformu için yeniden tasarlanmıştır. ".png bitmap" olarak kaydedilen dosya biçimi sayesinde çıktılarınızı da kolayca alabilirsiniz.

 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar