elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kendi Devre Bileşenlerini Kendin Yaz |
Voltera V- One ve Reflow SMD

Her elektrik mühendisi kendi devre kartını başkalarına ihtiyaç duymadan üretmek ister . Kanadalı ekip tarafından geliştirilen Voltera V-One sayesinde hızlı bir şekilde bunu başarabiliriz. Ayrıntılar yazımızda..



A- A+
23.01.2015 tarihli yazı 10170 kez okunmuştur.
Genellikle elektrik mühendisleri yeni bir devre kartı yapmak isterken bazı şeylere ihtiyaç duyarlar. Mühendisler kendi tasarladıklarını üreticiye yollamaya ve ürünün geri dönmesini beklemek zorunda kalıyorlar. İşte bu süreci hızlandırmak için Voltera’ nın V- one tüketici devre yazıcı ile masamızın üstüne koyarak bu süreçleri daha kısa sürede geçip ürünümüze ulaşmamızı sağlıyor.
 


CES 2015 te “Hardware Battlefield” kazanan Kanadalı ekip standart FR-4 kartındaki izleri düzenlemek için gümüş nanoparçacık iletken mürekkep kullanan şık bir yazıcı yarattılar. Yazıcı ayrıca iki katmanlı devreler için izleri üzerinde bir yalıtım tabakası yerleştirilebilir ve aynı zamanda yapımcıları mevcut panoların üzerine yüzeye monte bileşenleri yeniden akıtılmasına izin vermek için bir lehim macunu seçeneği sunmaktadır.
 



►İlginizi Çekebilir: Elektronik Geliştirme Kartları

 
Cihaz iletken mürekkep tedavi veya yüzeye monte projeleri için aynı bir yeniden akış ısıtıcı gibi çalışmasını sağlamak amacıyla bir ısıtma elamanı içerir. Cihazın içinde ki ledler cihazın hangi süreçte olduğunu göstermektedir.
 



►İlginizi Çekebilir: ElektrikPort Arduino Eğitimleri|6. Bölüm
 

Baskı kafaları baskı türleri arasında hızlı değişiklikler sağlamak için manyetik klipsli makinenin içine patlayan modüler bulunmaktadır.Voltara 1500 dolar civarlarında bir fiyatta yakın bir gelecekte Kickstarter başlatma amacındadır. İlk devre yazıcı olmamasına rağmen zaman içerisinde çeşitli yazıcı türlerinin önünü kesecektir.
 

 

Kaynak
► Makezine

Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar