elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyadaki En Büyük 10 Savaş Gemisi

Donanma bir ülke için temel taşlardan bir tanesidir. Donanma içerisinde uçaklar, tanklar, zırhlı askerler vb. şeyleri sayabiliriz. Savaş stratejilerinde büyük rol oynayan devasa gemilere ayrı bir parantez açmak gerekir. Dünyada ki tüm donanmalarda yer alan gemilerden en büyük 10 savaş gemisini sizler için derledik. Ayrıntılar haberimizde...



A- A+
27.10.2015 tarihli yazı 74970 kez okunmuştur.
Güçlü bir donanma bir millet için yıkıcı bir saldırı gücüdür. Bu donanma içine uçaklar, tanklar, zırhlı askerler girmektedir. Tabi ki okyanuslarda bulunan büyük savaş gemileri de savaş stratejisi için oldukça önemlidir. Artık eski hırpalanmış ahşap gemiler geride kalmışken günümüzde devasa boyutlarda savaş gemileri vardır. Devasa uçakları taşıyan gemiler, sınırsız ateş gücüne sahipler ayrıca elektronik aldatma ve uzun menzilli balistik füzeler, cruise füzeleri gibi birçok teknolojik özellik barındıran gemiler boyutlarıyla da oldukça dikkat çekmektedir. Sonuç olarak sizler için dünyada deniz kuvvetlerinde hizmet veren en büyük 10 savaş gemisini sıraladık.
 

1) Brezilyalı Uçak Taşıyan Clemenceau Gemisi

 

 
Bu devasa gemi toplam 39 gemiyi taşıyabilecek kapasitede olmakla beraber 2000 yılında Fransızlar tarafından satın alınmıştır.
 

2) Çin Liaoning Sınıf Uçak Gemisi





►İlginizi Çekebilir : Dünden Bugüne Tankların Gelişimi

 
Çinlilerin modifiye ettiği taşıyıcı gemi bir zamanlar Sovyet donanmasına da hizmet etmiştir. 30 uçağı taşıyabilme kapasitesi olan geminin özellikle deniz kuvvetlerinde eğitim için kullanılmakla beraber savunma amaçlı olarak da kullanılmıştır.
 

3) Fransız Taşıyıcı Gemisi Charles De Gaulle Sınıfı

 

 
ABD dışında tek nükleer güç uçak gemisi Fransız deniz kuvvetlerine aitti. 40 uçağı taşıyabilen gemi dünya çapında birçok önemli görevler için NATO tarafından kullanılmıştır.
 

4) Hint Modifiyeli Kiev Sınıfı Vikramaditya

 



►İlginizi Çekebilir : Atatütürk ve Kayseri Uçak Fabrikası

 
Bu gemi de Sovyet Donanmasına aitti. Hint donanması tarafından da işletilen gemi 36 uçak taşıyabiliyor. Yenilenme ve onarım çalışmaları 2.35 milyar doları bulabilir.
 

5) Japon Izumo Sınıfı



 
14 helikopter ve yüzlerce askeri taşıyabilecek seviyede olan gemi Japon anayasasına göre saldırı silahları taşımaya izni yoktur.
 

6) Rusya Kirov Sınıfı Cruiser

 

 
Rus donanmasına ait olan gemiler nükleer güçlere sahip olan geminin tek bir amacı yıldırım hızında saldırı yapmasıdır.
 

7) Rus Amiral Kuznetsov Sınıfı Taşıyıcı

 
Rus Amiral Kuznetsov sınıfı taşıyıcı yaklaşık 30 uçağı taşıyabilen gemi savunma ve saldırı ekipmanları ile donatılmıştır.
 

8) ABD Wasp Sınıfı Taşıyıcı / Amfibi Gemi

 

 
1000 mürettebat ile birlikte 2000 deniz piyadesini taşıyabilen gemi onlarca uçak ve helikopterde taşıyabilmektedir.
 

9) ABD  Yüzücü Hücum Sınıfı Gemiler

 

 
ABD Wasp sınıfı taşıyıcılarının bir üst ve büyük versiyonudur. Daha büyük uçak, tank, top ve asker taşıyabilmektedir.
 

10) ABD Nimitz Sınıfı Taşıyıcılar

 



►İlginizi Çekebilir : Güneş Enerjili Uçaklar

 
Tüm zamanların en büyük savaş gemisi olan ve nükleer güce sahip olan ABD Nimitz sınıfı gemi en büyük savaş gemileri arasında yer almaktadır. Deniz piyadeleri,  pilotlar, mürettabat hatta yüksek komutadaki binlerce insan taşıyabilmektedir. 50 yıllık hizmet edebilme ömrü olan gemi daha sonra görevden alınacağı belirtilmiştir.



 Kaynak: 

►Wonderfulengineering
Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.