elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Japonya'dan Polis Drone Uygulaması

Gündelik hayatımızda oldukça yaygınlaşan dronelar bazı sorunları da beraberinde getirmektedir. Bu sorunlardan en önemlisi ise tabi ki güvenlik açıkları. Japon hükümeti bu konuda önlem alarak polis drone uygulamasını başlattı. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
19.12.2015 tarihli yazı 10097 kez okunmuştur.
Artık günümüzde droneları gökyüzünün herhangi bir yerinde görmek mümkün. Bu durumdan dolayı kentsel bir ortamda uçan bu dronelar birçok güvenlik ve gizlilik sorunlarını ortaya çıkarmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Tokyo şehir idaresi drone uçuşları ile ilgili yeni kurallar koyduklarını ve avcı drone’ların kullanılmasına başlandığını açıkladılar. Bu uçaklar donanım olarak büyük ve yakalama için bazı ekipmanlara sahiptir. Polis drone’lar  tarafında bir ağ taşıyarak tehlike oluşturabilecek drone’ları yakalayabilecek.
 
 


►İlginizi Çekebilir: Şempanze Drone'a Karşı

 
Tokyo polislerine göre drone’lar terör saldırılarında kullanılabiliyor ve bu da toplum güvenliğinde büyük sorunlara yol açabiliyor. Geçen Nisan ayında radyoaktif madde taşıyan drone başbakanlığın çatısına inmiş ve kargaşaya neden olmuştu. Böyle güvenlik sorunlarından dolayı Tokyo polisinin önlemler alması çok normal karşılanmaktadır.
 



►İlginizi Çekebilir: Su Altı Drone'u

 
Polis drone tıpkı avını yakalamak isteyen bir avcı gibi davranıp ağları sayesinde yakalar inişe geçtiğinde ise avının zarar görmesini istemediğinden dolayı yavaşça ve en az hasarla yere indirir.
 


 
Kaynak:

►Wonderfulengineering
Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.