elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kendi Cihazınızı Kendiniz Onarın |
iFixit

Akıllı cihazlarımızın başına bir iş geldiğinde soluğu hep servislerde alırız. Bunun yerine cihazlarınız bozulduğunda kendiniz tamir etmek istemez miydiniz? The Restart Projesi insanlara bu beceriyi kazandırmak için bir araya gelmiş bir grup gönüllü ile kurulmuş bir yapı. Detaylar haberimizde.



A- A+
24.02.2014 tarihli yazı 14084 kez okunmuştur.
Bugünlerde akıllı cihazlara giderek daha bağımlı olduğumuz gerçeğiyle yüzleşiyoruz. Akıllı cihazlar her tüketici ürünü gibi kırılmaya çok yatkındır. Suya maruz kalmış cihazlar için çeşitli yöntemler geliştirildiğine şahit olduk, peki ya telefonunuzun camı çatlarsa ne yapacaksınız? Size evinizde cihazlarınızı tamir edebilmeniz için öneriler sunan bir websitesi ve bir grup gönüllü mevcut. Ama her zamanki gibi ön koşul: Her türlü riski göze almalısınız.
 

Evde herhangi bir onarıma başlamadan önce cihazınızın garantisini kontrol edin. Siz de tahmin edersiniz ki garantisi devam eden bir ürün için durduk yere riske girmeye değmez. Elinizle kurcalayacağınız her şeyde risk unsuru olduğunu daima kabul etmelisiniz. Bu risk aygıta verilecek bir zarardan öte olup kendinize de verilebilecek bir zarar olabilir. Örneğin, onarım sırasında elektrikli alet kullanıyorsanız, elektrik enerjisine maruz kalabilirsiniz. Kesici alet kullanıyorsanız, parmaklarınızı kesebilirsiniz. Bununla ilgili internet sitelerinde sayısız döküman bulabilirsiniz. Güvenlik daima önemlidir.
 

 
Kendi kendine onarım yapmanın artılarına eksilerine değindik. "Şimdi bu onarımı nasıl yapacaksınız ve bu gönüllü grup kimdir?" bunlara değinelim.


 İlginizi Çekebilir : Samsung'dan 3 SIM Kartlı Telefon

 

"The Restart Project" orjinal isimli Yeniden Projesi cihazların ömrünü uzatmak için amatörlere tavsiyelerde bulunan bir grup gönüllüden oluşuyor. İnsanları teşvik etmek amacıyla akıllı telefonlar ve tablet gibi cihazları nasıl onarılabileceğini öğretiyor ve genel hatlarıyla tavsiyelerde bulunuyor. Gönüllüler işyerine gelip bilgilerini paylaşacak. Hafta sonu ve akşam etkinliklerinin yanı sıra öğlen faaliyetleri düzenleniyor.
 


Farklı cihazlar için farklı dökümanlar ve talimatlar iFixit.com'da mevcut olup, ücretsiz erişime sahiptir. Adım adım nasıl yapılacağını anlatan bu dökümanlarla sıfırdan bir uğraşı edinebilirsiniz. 


iFixit.com adlı web sitesinde birçok öğretici kaynak mevcut. Aynı zamanda parça ve araç satın alabileceğiniz bir dükkanda var. Tüm klavuzlar size görevlerinizi tamamlamak için gereken araçların listesini veriyor. Bunu yanı sıra başarı oranınıza göre sizi değerlendiriyor.
 


Satın aldığınız parçalarla değişimi kendi ellerinizle gerçekleştirebilirsiniz. 


iFixit'in amacı insanları onarmaya teşvik etmektir. "Bunu aldım, kendisi gerekiyor. Bunu kullanma hakkına sahip olmalısınız, modifiye edebilirsiniz, istediğiniz zaman ve istediğiniz her yerde tamir edebilirsiniz. Düzeltmek için daima hakkınızı savunun." diyerek bu işte gerçekten gönüllü olduğunu insanlara duyuruyor.

 
Ufuk açıcı olacak bir öncü niteliğinde olan bu proje için siz neler düşünüyorsunuz?



Kaynak:

 BBC Tech
► Techbeat
► iFixit

 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.