Sorularla Arduino’ yu Tanıyalım
Son yıllarda çok hızlı bir çıkış yakalayan en popüler elektronik geliştirme kartı olan Arduino' yu hemen hemen herkes duymuştur. Arduino sayesinde birçok proje yapıldığınıda duymuşsunuzdur. Şimdi sizler için 7 soruda Arduino hakkında bilgiler topladık ayrıntılar yazımızda...
26.02.2015 tarihli yazı 15030 kez okunmuştur.
1) Nedir Bu Arduino?
Son zamanların popüler elektronik geliştirme kartı olan Arduino nedir? Sorusuna cevap vermek gerekirse ürettiğimiz elektronik projeleri oluşturmak için kullanılan bir açık kaynak platformudur. Arduino iki parçadan oluşur. İlki programlanabilir devre kartı iki bilgisayarımızda yürütebileceğimiz (run yapma) yazılım parçası. Kodlarımızı bilgisayara yükleyip devre kartında sonuçlarını görebilmemizi sağlayan devre kartıdır.
2) Açık Kaynaklı Donanım Ne Demektir?
Açık kaynak donanım yazılımlara çok benzerdir onlar gibi tasarım bilgisi içerirler.(Şemalar,pcb çizimleri). Açık kaynak donanım sayesinde her türlü değişikliği yapabilme fırsatı sunuyor.
3) Arduino İle Neler Yapılabilir?
Arduino ile birçok proje geliştirebilirsiniz. Robot yapımında özellikle çok kullanılır. (Park Eden Robot, Çizgi İzleyen Robot vb.) . ElektrikPort sitemizde Arduino ile ilgili birçok proje bulabilirsiniz. Söylediğimiz gibi açık kaynaklı olduğu için istediğiniz projede kullanabilirsiniz.
4) Arduino İle Proje Yapabilmek İçin Ne Bilmemiz Gerekli?
Temel programlama bilgisi önemlidir. İf- Else gibi temel programlama konuları bilinirse sorun olmayacaktır. İnternet üzerinden de birçok projenin kodlarını hazır olarak ayrıca bulabilirsiniz. Tabi ki de biraz Elektronik bilgisi gerekmektedir. Güç tüketimleri, çevre birimlerinin sayısı ve boyutları farklı olabiliyor.
5) Arduino Adıyla Birçok Farklı Donanım Çeşidi Var Farkları Neler?
Bütün hepsi benzer şekilde programlanabilir fakat Arduino kartları değişik özelliklere sahiptirler. Gerilimler, giriş\ çıkış güç tüketimleri, çevre birimlerinin sayısı ve boyutları farklılık gösterebilir. Arduino’nun UNO, MEGA, MEGA ADK, MİNİ, MİNİ PRO, NANO gibi türleri vardır. En çok rağbet gören ise Arduino Uno modelidir.
6) Arduino Geliştirme Ortamları Nelerdir?
Windows, Mac, Linux ortamlarında çalışabilen IDE C/C++/Java temelli dilleri destekler. Kütüphaneler sayesinde donanım seviyesine inmeye gerek yoktur.
7) Shield Ne Anlama Geliyor?
Arduino geliştirme kartları ile uyumlu çalışabilen ek donanımların hepsine Shield denir. Bir başka söylenişte Kalkandır. Bu Shield ler ile birçok proje tasarlayıp uygulayabiliriz. Örnek vermek gerikirse wifi ya da Ethernet shield lerini kullandığımızda Arduino sayesinde Facebook bildirimi atan application lar yapılabilir.
Kaynak:
►Arduino.cc
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
-
Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
-
2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
-
Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
-
Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
-
Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
-
Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
-
En İyi 5 Tıbbi Robot
-
Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
-
Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
-
İlginç Robotlar Serisi
-
Siemens Kaçak Akım Koruma Cihazları | RCD, RCCB
-
Siemens 3WL açık tip güç şalterleri ACB
-
Siemens 7KM PAC3100, 3200, 4200 Ölçüm Cihazları Teknik Özellikler
-
Konvertör için SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 2
-
Kurulum ve bağlantı - SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 1
-
Sigma Elektrik Tanıtım Videosu
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
K400 K630 Tip Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Yardımcı Kontak Takılması
-
Sigma Elektrik Tanıtım Filmi
ANKET