elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

En İyi 10 Mikrodenetleyici Kartı

Mikrodenetleyici ve bilgisayar kartları, elektronik bir projenin kalbidir. İster akıllı bir robot yapın isterseniz de basit bir sensör yapın, mikrodenetleyiciler, veriler üzerindeki işlemler ve hareket için gereklidir. Geliştirme kartları da, fiziksel bağlanma ve bilgisayar çiplerindeki kablolama zorluklarını özgür bırakıyor. İhtiyacınız olan tek şey, işlemek istediğiniz cihazı bağlamak. Biz de bu yazımızda mikrodenetleyici kartlarıyla uğraşanlar için en iyi 10 mikrodenetleyici kartını listeledik.



A- A+
10.09.2015 tarihli yazı 50129 kez okunmuştur.

10. PIC 16F877 (7$)



 


PIC 16F877, listedeki diğerleri gibi bir geliştirme kartı değil ama listedekilerden daha ilkel ve popüler bir mikrodenetleyecidir. Bu model 40 pin’li ve 8 bit bir mikrodenetleyicidir. Temel olarak PIC, Mikroçip teknolojisi ile uğraşan bir firma olarak bilinen Harvard Mimarisine ait mikrodenetleyicilerin, değiştirilmiş bir versiyonu grubuna giriyor. Birçok versiyonu bulunan PIC, farklı I/O pin sayısı, işlem sıklığı ve maksimum gerilim ile burada görüldüğü gibi her iki DIP(Dual In-line Packages) gelir ve QFN(Quad No Flats) paketlerini açar. Diğerleri gibi PIC mikrodenetleyici ailesi de C/C++ gibi yüksek seviyeli dillerde programlanabilir.

Buradan temin edebilirsiniz.


 

9. Parallela Micro ServerBoard (100$)




Parallela Micro ServerBoard, güçlü bir bilgisayar kartıdır. Çift çekirdekli ARM, FPGA ve Adapteva’nın 16 çekirdek Epifani işlemcisi, hızlı ve kolay işlemlere izin veriyor. Kartı hem LINUX hem de Android OS sistemlerde çalıştırabilirsiniz. Kartın güçlü özellikleriyle oldukça uyumlu bir fiyatı var. Kickstarter üzerinden finanse edilen proje, az çok geliştirme aşamasında. Hala gerekli birkaç küçük iyileştirme yapılıyor.  

Buradan temin edebilirsiniz.


 

8. EFM32 Dev Gecko Starter Kit, Energy micro (29$)




EFM 32GG StarteR Kit, 32 bit mikroişlemci yüklü bir geliştirme kartıdır. Kart, ortam ışığı sensörü ve LCD’nin yanı sıra I/O pinleri için 20 pinli genişleme başlıklarıyla geliyor. Aynı zamanda kartın fiyatı güzel özelliklerine rağmen şaşırtıyor.

Buradan temin edebilirsiniz.


 

7. Nanode Winode 4 (45.81$)



 
►İlginizi Çekebilir: Mikrodenetleyici Üreticileri


Bu kart, oldukça tanınan Arduino kartları gibi çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Arduino UNO’daki gibi Atmega 328 işlemcisine sahip olan kart, daha çok internet tabanlı projeler üzerinde kullanıyor. Nanode, web uygulamalarına bağlanmak için açık veri API Coms kullanıyor. Yine de kart biraz derleme gerektiriyor.

Buradan temin edebilirsiniz.


 

6. MSP 430 Launch Pad (4.30 $)




MSP 430 Launch Pad, düşük güç tüketimi ve düşük maliyetli bir kart olma özelliğine sahiptir. Kartın üreticisi, oldukça popüler Beagel kartı üreticileri olan Texas Instruments’tir. 6 numaralı kartımız neredeyse Arduino UNO ile benzer özellikte. Fakat UNO 2 kb ile karşılaştırıldığında sadece 512 byte RAM paketi bulunuyor. Bu yüzden biz de Arduino kartının 2 basamak altına koyduk.

Buradan temin edebilirsiniz.


 

5.STM32 Discovery (10$)




STM 32 Discovery, nispeten yeni ve listemizdeki kartlardan çoğundan daha az bilinen bir türdür. Fakat düşük fiyatıyla ve 24 MHz 32 bit ARM cortex ile 8 KB RAM ile hatasız bir şekilde çalışabildiğinden kendine bir pazar kuracaktır. Kart yeni ve online topluluk henüz tam gelişmemiş olduğundan doküman konusunda size yardım edemeyeceler.  

Buradan temin edebilirsiniz.


 

4. Arduino Nano (30$)




Listemizdeki ilk Arduino kartı. Arduino temelde açık kaynaklı bir elektronik platformudur. Açık kaynak olduğu için çok sayıda farklı yetenek ve farklı fiyatlarda Arduino kart bulunmaktadır. Arduino kartları temel olarak ATmel mikroçipleri, özellikle ATmega 328 veya 168, üzerine kurulu. Arduino Nano  hem küçük boyutlu olmasıyla hem de 8 analog pin girişi, 14 dijital I/O (6 tanesi PWM çıkışı için kullanılabilir), 16 MHz saat hızında olmasıyla oldukça popüler bir geliştirme kartıdır.

Buradan temin edebilirsiniz.


 

3. Arduino Mega 2560 (40$)



 


Listemizde en çok bilinen 8 bit mikrodenetleyici kartı. Açık kaynaklı Arduino platformuna dayanan kartın birçok çeşidi vardır ve resmi Arduino sitesinde 40 $ gibi bir fiyata sahip olsa da isterseniz daha az fiyata aynı işlevselliği siz de elde edebilirsiniz. 15 PWM sağlayan 54 I/O portu ve 16 MHz saat hızıyla kesinlikle çok yönlü bir geliştirme kartıdır.

Buradan temin edebilirsiniz.


 

2. Raspberry Pi 2 Model B (41.64$)




Popüler Raspberry Pi markası tarafından en son sunulan geliştirme kartıdır. Kartın kendisi bir denetleyici değil, bilgisayar. Raspberry’nin ikinci jenerasyonu olan kart, 1 GB SDRAM, 900 MHz 4 çekirdekli ARM cortex CPU, 4 USB port, full HDMI portu ve 40 GPIO pini içeriyor.

Buradan temin edebilirsiniz.


 

1. BeagleBone Black (56.95$)




Listemizde Raspberry Pi’yi kıl payı geçmeyi başaran BeagleBone Black, muazzam derecede uyumluluğa sahiptir. BeagleBone Black; AM3358 1 GHz ARM Cortex-A8 işlemci, 4 GB 8 bit eMMC Tümleşik Flash, 3D grafik hızlandırıcı, NEON Kayan Nokta Hızlandırıcı ve 2*PRU 32 bit mikroişlemciye sahiptir. Ubuntu, Angstrom Linux ve Android OS gibi çoklu platform desteği sunmasıyla çok güçlü bir geliştirme kartıdır. Online dokümantasyon miktarıyla da bu kart bizim bir numaralı seçimimizdir.

Buradan temin edebilirsiniz.


 

JOKER - 8051




Biliyoruz ki bu IC, özelliklerine göre listemizde ayakta kalamaz fakat sıcaklık sensörü geliştirmek gibi basit işler için her şey düşünülmüş olan ve fiyatı da ucuz olan bu mikrodenetleyiciyi isterseniz alabilirsiniz. Intel tarafından geliştirilen 8051, 1$’dan daha az fiyata mal edilen, IC pazarındaki ilk mikrodenetleyicidir.




Kaynak:

►WonderfulEngineering
Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar