elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Vücudun Oksijen Seviyesini Ölçebilen Elektronik Deri:
E-Deri

Japonya’da bilim insanları vücuttaki oksijen seviyesini ölçebilecek elektronik deri (e-deri) ürettiklerini açıkladı. Özellikle cerrahi operasyonlarda kullanımı planlanan elektronik derinin ayrıntıları haberimizde



A- A+
22.04.2016 tarihli yazı 8030 kez okunmuştur.

Kesici Delici Alet Kullanmadan Oksijen Seviyesini Ölçebiliyor

Bilim dünyası insan vücudundaki oksijen seviyesini hiçbir kesici delici alet kullanmadan ölçmeyi başardı. Japonya'da Tokyo Üniversitesi’ndeki bilim adamları tarafından geliştirilen yeni yöntemle, vücuda yapıştırılan ince bir cihaz sayesinde insan vücudunun oksijen seviyesi rahatlıkla ölçülebiliyor. Araştırmacılar cihazın, cerrahi operasyonlar sırasında organların oksijen yetersizliğinden dolayı çökmesini önlemek amacıyla geliştirildiğini söyledi.
 
 


İlginizi Çekebilir: 3 Boyutlu Yazıcıdan Kalp de Çıkar
 
 

3 Renkli Rahatsızlık Vermeyen Sistem

Dünyada bir ilk olan bu elektronik cihazın üzerinde kırmızı, yeşil ve mavi renkte ışıkların bulunduğu ve vücuttaki oksijen seviyesine göre uyarı verdiği ifade edildi. Araştırmacılar, ilerde cihaza renk yerine rakam ve yazıyla uyarı özelliğinin de ekleneceğini belirtti.

Bu bilimsel projeyi yöneten Tomuyuki Yokota, "Geliştirdiğimiz cihaz, parmağa yapıştırıldığında kandaki oksijen konsantrasyonunu ölçüyor. Cihaz, kullanan kişiye herhangi bir rahatsızlık vermiyor. Cihazı, daha sonra ameliyat sırasında ve sonrasında belirli bir organdaki oksijen düzeyini ölçmek için de kullanabileceğiz." şeklinde konuştu.

 



İlginizi Çekebilir: Giyilebilir Klima | Wristify


Sağlık alanında yapılan araştırmalarda giyilebilir teknolojilere oldukça yatırım yapılıyor. Araştırmacılar elektronik derilerden, vücuttaki şeker seviyesini ölçebilen gözlüklere ve lenslere kadar birçok giyilebilir cihaz üretmeye çalışıyor.
 
 
Kaynak:


thedailystar
worldtechtoday
cnet
 
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.