elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Gerçek Zamanlı Çeviri Yapabilen Kulaklık

Giyilebilir teknolojiler hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Bazı durumlarda başka dilde konuşan insanlarla anlaşmak zor olabiliyor. Yeni geliştirilen çeviri yapan kulaklık ile hızlı ve kolay bir iletişim ortamı oluşabilir. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
28.05.2016 tarihli yazı 21362 kez okunmuştur.
Yabancı bir ülkeyi ziyaret ettiğimiz zaman veya yurtdışından gelen insanlarla iletişim kurarken dil konusunda eksik kalabiliyoruz. Orta veya yüksek seviye dilini bildiğimiz bölgeye gittiğimizde bile değişik aksanla konuşan insanları anlamakta güçlük çekebiliriz. Yavaş ve anlaşılır bir konuşma şekliyle insanlarla iletişim kurabiliriz. Tercümanlar veya rehber yardımıyla o bölgedeki insanlarla iletişim kurabiliyoruz. Diğer bir yöntem olarak el, kol hareketleri ile neyi istediğimizi anlatabiliyoruz.
 


Amerika merkezli bir teknoloji şirketi giyilebilir teknolojiler üzerine yaptığı çalışmalardan biri olan “akıllı kulaklık” ile anlık olarak çevreden aldığı sesleri telefon ile etkileşime geçerek çevirdiği sesleri kulaklık yardımı ile kullanıcıya iletiyor. Bilgisayar uygulaması ile kullanılabilen sistemde kablosuz bir kullanımı olduğu için hem rahat hem şık bir görünümü var. Cihaz beraberinde gelen telefon uygulaması ile kelimeleri internet bağlantısı olmadan hızlı bir şekilde çevirme özelliğine sahip. Google veya Microsoft’un geliştirdiği bir çeviri programı ile bir çeviri yapması uygulamada kullanılan artı bir özelliktir. Sınırlı bir dil kapasitesine sahip olan gelecek zamanlarda daha da geliştirilerek dil çeşitliliği sağlanacaktır. İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve İtalyanca dil gruplarının bulunduğu sistemde Arapça, Hintçe, Doğu Asya ve Slav dillerini ekleyerek dil kapasitesinin artırmayı planlıyor.
 


Çeviri sisteminin özelliklerinden biride kulakları teker teker takarak iletişim kurabilmeye olanak sağlamasıdır. Telefon uygulamasından ayarlanan özellik ile kulakların algıladığı sesler ve çeviri yapacağı sesler seçilerek kullanılmaya başlanır. Geliştirme aşaması bitmiş olan ürün yakın zamanda piyasaya çıkması beklenmektedir. Amerika satış fiyatı için düşünülen fiyat, 129 $ ile 299 $ arasındadır. 
 


Kaynak:

sciencealert
 
Cem Aydınoğlu Cem Aydınoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.