elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Konuştuğunuzu Çeviren Yazılım |
Skype Translator

Microsoft’un geliştirdiği yazılım ile bilmediğimiz dili konuşanlar ile sohbet etmek artık mümkün. Eş zamanlı çeviri yapabilen yazılım, farklı dilde konuşan insanların birbirlerini kendi dillerinde duymasını sağlıyor. Çeviri alanında devrim niteliğindeki bu teknolojinin detayları haberimizde.



A- A+
14.06.2014 tarihli yazı 8958 kez okunmuştur.
Microsoft’un CEO’su Nadella’nın tanıttığı Skype Translator yazılımı, coğrafi dil farklılıkları nedeniyle oluşan iletişim kopukluklarının önüne geçmeyi planlıyor. Uzun zamandır hayali kurulan bu teknoloji, konuşmayı eş zamanlı olarak istenilen dile çevirebiliyor.
 
 

►İlginizi Çekebilir: Microsoft'tan Akıllı Asansör

 
Makinelerdeki insan dilini algılama sorununu matematiksel yaklaşım yerine, nöral yaklaşım ile çözdüklerini belirten Microsoft yetkilileri, Skype Translator yazılımı ile eğitim, iş, diplomasi gibi alanlarda birliktelik ile güvenilir paylaşımların yapılacağını belirtiyor.
 


►İlginizi Çekebilir: Yazılım Geliştirme Yaşam Döngüsü
 
 
İlk aşama olarak, İngilizce-Almanca çeviri testini başarı ile geçen Skype Translator’un dil haznesinin genişletilmiş ve eksiklerinin giderilmiş olarak bu yılın sonuna kadar kullanılabilir seviyeye getirileceği belirtiliyor.
 
Bu yazılımın, 'Google Translate' gibi olmaması en büyük temennimiz.

► Yazılımın ayrıntılarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz;




Kaynak:

►TheVerge


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.