elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Giyilebilir Klima |
Wristify

Kapalı ortamlarda yaşanan en büyük problemlerden biri sıcaklık algısı farklılığıdır. Genelde birinin sıcak dediği ortama, birinin soğuk demesi çok olağandır. Wristify giyilebilir klima, bu tartışmaları bitirebilecek donanıma sahip. Peki nasıl mı?



A- A+
30.11.2014 tarihli yazı 8473 kez okunmuştur.
Aslında ısıl algısal farklılıklar ile hemen hemen her yerde karşılaşıyoruz. Örneğin, bir arabada biri üşürken birinin sıcaktan bunalması çok rastlanan bir durumdur. Tabi bunun sonucunda bazı ufak tartışmalar bile yaşanabiliyor. Wristfy adlı kişisel iklim kontrol cihazı, farklı sıcaklık algılarını benzer seviyeye getirebilmek için tasarlanmış. Peki nasıl mı çalışıyor?
 


 


Lityum-İyon batarya ile çalışan aygıt, bileğin iç kısmına takılıyor ve belirli periyotlarda sıcaklık dalgaları yolluyor. Bu sayede vücuttaki sıcaklık resöptörleri sürekli uyarılıyor. İç katmanda bulunan bir termoelektrik eleman, akım yardımıyla duruma göre ısı üretiyor ya da alıyor. Yani bu cihaz tamamen resöptrölerin algısının değişimi temeline kurulu bir şekilde çalışıyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Elektronik Dövme Nedir?


Cihaz, her gün yaşanan sinir bozucu durumu engellemeyi amaçlıyor. En büyük eksisi ise fazla ağır olması görülüyor. Gelecek aşamalarda cihazın telefona sığabilecek kadar küçültülmesi hedefleniyor.



Kaynak:


►Popular Science
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.