elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

SIMOGEAR Motorlu Redüktörler

Endüstriyel tahrik teknolojilerine yönelik talepler günden güne artmaktadır. Güç aktarma elemanlarına optimum şekilde entegre edilebilen, kompakt ve çok yönlü motorlu redüktör çözümleri talep ediliyor. Kullanıcılar özellikle konveyör teknolojisinde daha fazla esneklik, daha fazla güç, daha standart bir yaklaşım istiyor. Tam da bu konumda, Siemens SIMOGEAR tahrik sistemleri optimum entegrasyon ve maksimum verim ile öne çıkmaktadır. SIMOGEAR motorlu redüktörler, tüm tahrik sistemlerine kusursuz uyum sağlıyor ve güç aktarma sistemlerin tamamı için dünyanın en kapsamlı portföyünü sunuyor. Detaylar Siemens Türkiye'nin katkılarıyla yazının devamında...



A- A+
15.01.2021 tarihli yazı 6980 kez okunmuştur.
Siemens SIMOGEAR tahrik sistemleri, ihtiyacınıza özel uygulamalar için en optimum entegrasyonu sunarken, maksimum verim sağlıyor. Tüm tahrik sistemlerine kusursuz bir şekilde uyum sağlayan SIMOGEAR motorlu redüktörler, güç aktarma sistemlerinin tamamı için dünyanın en kapsamlı ürün portföyü ile rakiplerinin önünde yer alıyor.


SIMOGEAR - Motorlu Redüktör Portföyü


SIMOGEAR portföyü, motorlu redüktörlerden başlayarak, motorlu yol vericileri, sürücüler, şalt ekipmanları ve panolarına ve diğer otomasyon ürünlerine kadar pek çok uygulamayı kapsıyor. Sistemin kusursuz bir şekilde çalışması için öncelikle bütün bileşenler sahada test ve kontrol ediliyor. Birbirleriyle bağlantılı hale getirildikten sonra haberleşme sistemleri için standart arayüzlerle donatılıyor.
 

Endüstriyel tahrik teknolojilerine yönelik talepler günden güne sürekli artıyor: Güç aktarma elemanlarına optimum şekilde entegre edilebilen, kompakt ve çok-yönlü motorlu redüktör çözümleri talep ediliyor. Sektör özellikle konveyör teknolojisinde daha fazla esneklik, daha fazla güç, daha standart bir yaklaşım istiyor.
 


Sektörde kullanılan genel standartlara uyumlu olan SIMOGEAR motorlu redüktörler, mevcutta kullanımda olan veya yeni kullanıma alınacak makine ve sistemlere çok kolay bir şekilde entegre edilebiliyor. SIMOGEAR, pazar ihtiyaçları ile örtüşen flanş çapı, tork çıkışı, tork kolu, ayak ölçüleri, mil çapı ölçülerine sahiptir. Diğer bir deyişle, bu inovatif motorlu redüktör sistemi, mevcut veya yeni makine ve sistemlere kolayca ve bire bir entegre edilebiliyor.


 

Uyumluluk ile ön plana çıkan SIMOGEAR, yukarıdaki şekilde olduğu gibi çıkış milinde, ayak flans ölçülerinde, tork kolu ve ölçülerinde belirli standartta yer alıyor.



 

KS Adaptör: Tek Adaptör ile Tüm Servo Motorlara Bağlanın

Piyasada en sık rastlanan sorunlardan biri de farklı performans ve fiyat seviyesindeki Servo motorlara, redüktörleri bağlamak oluyor. Siemens’in KS Adaptör çözümü ile servo motorlara SIMOGEAR redüktörleri kolayca bağlayabilirsiniz. Esnek, birleştirilebilir ve optimize yapısıyla öne çıkan KS Adaptörün sunduğu avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:



► Kamasız bağlantı (kama kaynaklı vuruntular elimine edilir)
► Emsallerine göre %35 daha kısa
► Alüminyum malzemeden yapıldığı için boya ihtiyacı yoktur.
► Siemens’in en çok kullanılan SIMOTICS servo motorlarının tamamına adapte edilebilir (1FL6, 1FK2, 1FK7, 1FT7, 1PH8)


 
İlginizi Çekebilir: Siemens SINUMERIK CNC Kontrol Sistemleri

Hassas operasyonlarda kullanılmak üzere geliştirilen KS adaptör, altı farklı ölçüde sunuluyor. Dört ayrı türde redüktör KS adaptöre bağlanabiliyor: paralel milli, helisel, konik vehelisel sonsuz vidalı.
 

Sürücü Entegre SIMOGEAR Motorlu Redüktörler

SINAMICS sürücülerin motora entegre edildiği SIMOGEAR motorlu redüktörler, konveyörlerle ilişkili her türlü zorluğa mükemmel çözümler sunuyor.



Safety Integrated özelliği sayesinde Güvenli Tork Kapama (STO) güvenlik fonksiyonu, her türlü SINAMICS G115D ile harici ürünlere gerek kalmadan kullanılabiliyor. İki ebatta sunulan (FSA, FSB) bu kompakt cihaz yer tasarrufu sağlıyor ve esnek uygulama alanları sunuyor. Buna ek olarak, Siemens’in kullanımı kolay mühendislik sistemi TIAPortal’e entegre ediliyor ve bu da üst seviye SIMATIC PLC kontrolörlerle verimli entegrasyon sağlıyor.

 

Tipik Uygulamalar


Konveyör kayışları, ayrıştırma sistemleri, bagaj ve kargo taşıma sistemleri, depo ve dağıtım lojistiği, posta ayrıştırma ve paket dağıtım gibi konveyör sistemleri.

Öne çıkan özelliklerini ise şu şekilde sıralayabiliriz:


► SINAMICS saha tipi sürücüler (G115D) özellikle SIMOGEAR motorlu redüktörlere göre monte ve konfigüre ediliyor (motor verileri, fren ve sıcaklık sensörü)
► Hızlı kurulum ve devreye alma
► Kullanımı kolay ve yer kazandıran sürücü sistemleri



SIMOGEAR Relüktans Redüktörlü Motorlar

Relüktans redüktörlü motorlar, son derece yüksek enerji verimliliğiyle dikkat çekiyor. Senkron-relüktans çözümü sayesinde bakımları da kolay olduğundan, enerji verimliliği yüksek bir sürücü sistemi için mükemmel bir seçenek oluyor.
 

Bu senkron relüktans motor çözümü pek çok farklı alanda kullanılabiliyor ve standart asenkron motorlara kıyasla pek çok önemli teknik fayda sağlıyor. Bu motorlar enkoder olmadan da istikrarlı bir hızı koruyabiliyor ve yüksek hız aralığında yüksek, sabit aşırı yük elde edebiliyor. SIMOGEAR relüktans motorlu redüktörler, özellikle yüksek enerji verimliliğine ihtiyaç duyan konveyör teknolojileri ve genel makine sistemleri için uygun bir çözüm sağlıyor. Doğru sürücü ile birlikte, kapsamlı bir yenilikçi sürücü çözümleri portföyü de sunuluyor.



Sistem genel olarak havalimanlarındaki bagaj ve kargo taşıma tesislerinde bulunan silindir, zincir ve kayışlı konveyörlerde kullanılıyor. Ayrıca paketleme ve posta uygulamaları da dahil olmak üzere depolar ve dağıtım lojistiği için de uygun bir çözüm sunuyor. Kaldırma dişlilerinde, makaslı kaldırma tezgahlarında, tek raylı konveyörlerde ve otomotiv endüstrisindeki kızaklarda da kullanılıyor. SIMOGEAR'ın öne çıkan özellikleri şu şekildedir.


► Yüksek dinamik performans
► Mükemmel termal karakteristik
► Son derece yüksek enerji verimliliği


Aşağıdaki PDF ile Siemens SIMOGEAR ürün ailesi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.


 
 

SIMOGEAR Motorlu Redüktörler Türkiye’de Üretiliyor

 
SIMOGEAR motorlu redüktörler, Siemens Türkiye tesislerinde üretiliyor. Gerekli parçalar tedarik edildikten ve uygun miktarlarda stoklandıktan sonra Türkiye’de montajlanmakta ve boyanmaktadır.



Tüm testleri yine Siemens Türkiye'nin fabrikasında yetkili personeller tarafından yapılmaktadır. Redüktörler, sevkiyat esnasında zarar görmelerini en aza indirecek özel kutuları içerisinde kullanıcılarına sevk edilmektedir. Sahada çalışan ürünler için tamir ve bakım işlemleri yine Siemens Türkiye'nin fabrikasında yetkili personeller tarafından garantili bir şekilde gerçekleştirilmektedir.


Kaynak:

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar