elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Robot Sırt Çantası Geliştirildi

İnsanlara eğitim vermek ve işbirliğine dayalı çalışmalarda yardımcı olması için sırt çantası gibi taşınabilen yeni bir robot geliştirildi.Detayları gelin yazımızda daha yakından inceleyelim.



A- A+
19.11.2018 tarihli yazı 5935 kez okunmuştur.
Japonya'daki Keio Üniversitesi Medya Tasarım Okulu'ndan okuyan Suriyeli tasarımcı Yamen Saraiji, doktora çalışmasında  “Fusion” adlı bir robot geliştirdi.Araştırmacının geliştirdiği yeni robot insanlara eğitim vermek ve işbirliğine dayalı çalışmalarda yardımcı olmak için tasarlandı. Bu robotu kullanarak, iki kişi bir bedeni ve fiziksel eylemleri paylaşabiliyor. Robotun uzaktan kontrol edilen iki kolu bulunuyor. Böylece sanal gerçeklik gözlüğü takan uzaktaki bir kişi bu robotu, elle kullanılan dokunmatik kontrol cihazı ile kullanabiliyor.



►İlginizi Çekebilir: Robot Yılan Hayat Kurtaracak
 
Bu robot aynı zamanda sırt çantası gibi takılıp hayatı kolaylaştırıyor. Bu çanta içerisinde ise bir batarya ve bir işlemci bulunuyor. Fusion adlı robotun aynı zamanda bir kafasıda bulunuyor. Giyen kişinin omzundan bakan kafadaki gözlerde iki adet kamera bulunuyor. Sanal gerçeklik gözlüğü takan kişiye görüntüler anlık olarak gönderiliyorve böylelikle her iki kişi de aynı görüş açısında oluyor.
 

►İlginizi Çekebilir: Yarasa Robot Geliştirildi
 
Araştırmacılar yaptıkları açıklamada;“Sosyal ve profesyonel ortamlarda etkili iletişim zor bir faktördür. İletişim birden fazla kişinin yetenek ve eylemlerini paylaşmasını gerektirebilir. Bununla beraber farklı bakış açılarına sahip olan ve fiziksel olarak uzakta bulunan kişiler iş birliği yapmakta zorlanıyor. Fusion iki kişinin aynı bakış açısını paylaşmasını ve operatörün vücut hareketlerinin robotu giyen kişiye aktarılmasını sağlıyor. ” dedi.
 
Videoda da Fusion'ın, kullanıcının yapılış işlemlerini hareketler ile göstermesine yardımcı olduğu görülüyor. Aynı zamanda robot, kontrolörden de gelen pozitif desteği elinin başparmağı ile kullanıcıya iletiliyor. Robot kullanıcının bileklerine de takılabiliyor. Böylece yaptırılması veya öğretilmesi istenenler kolaylıkla kullanıcıya aktarılıyor.

Robotun, yapımında söz konusu olan asıl fikir eylemleri gerçekleştirmek için, farklı bir kişi veya birim üzerinden hareket eylemine olanak sağlamasıdır.  Örneğin, bir hastanın fiziksel pratiğine yardımcı olmak için bir doktor tarafından yapılacak uygulamalarla kullanımı geliştirilebilir.


 


 
Kaynak:

►BBC

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.