elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Pick to Light Çözümleri |
Weidmüller

Operatörlerin montaj işlemlerini daha hızlı ve daha doğru yapabilmesinde, Pick to Light ve Put-to-Light çözümleri büyük bir öneme sahiptir. Weidmüller’in Pick to Light ve Put to Light çözümleri, ürün seçme ve montaj uygulamaları için avantajlar sunar.



A- A+
15.01.2020 tarihli yazı 9888 kez okunmuştur.
Üretim süreçlerinin hızlandırılması ve talep dalgalanmalarını karşılayabilmek için üretici firmaların esnek ayarlamalara ve özelleştirilmiş ürünlere olan ihtiyacı artar. Özellikle lojistik konusunda üretkenliği artıran ve tüm çalışma alanları arasındaki etkileşimi ve iletişimi optimize eden çözümler en önemli ihtiyaçlar arasında yer alıyor. Böylelikle hammadde tesliminden montajın son aşamasına kadar, tüm bileşenler dağıtım yerlerine daha hızlı, daha verimli ve daha güvenilir bir şekilde ulaştırabiliyor. Weidmüller’in Pick to Light ve Put to Light çözümleri, toplama ve montaj uygulamaları için önemli avantajlar sunuyor.
 

Pick to Light çözümü, montaj işlemi sırasında operatörlere sıradaki parça ve işlemler için görsel yönlendirmeler sunuyor. Işıklı ve sesli ikazlar ile operatörlere montajın gidişatına ilişkin bilgilendirmeler yapılıyor. Put to Light çözümleri, hangi noktaya kaç adet ürün konulacağı konusunda ilgili personele bilgi vermektedir.
 

Weidmüller’in Collaborative Solutions İş Geliştirme Müdürü Armando Marcelo, "üreticilerin tesislerini piyasa talebini tam olarak karşılayacak şekilde dönüştürdüğünü" söylüyor. Ayrıca pazardaki ani değişikliklerle başa çıkabilmek için esnekliğin önemli bir başarı faktörü olduğunu ve lojistiğin montaj sürecine tamamen entegre olduğunu belirtiyor.

Weidmüller 
Pick to Light çözümleri, zorlu endüstriyel gereksinimleri karşılamak için özel olarak geliştirilmiştir. Bu çözümler; güçlü muhafazalar ve ekranlı kablolama, özellikleriyle zorlu endüstriyel ortamlarda güvenilir çalışma sağlar.
 

Digital Pick to Light Device Avantajları:

Weidmüller'in digital pick to light ürün portföyünde; ana ürün olarak digital pick to light device, yardımcı ürünler olarak ise junction box ve SAI cord sets yer almaktadır. Digital Pick to Light Device aşağıdaki avantajları sunmaktadır:

► IP54 ve IK05’e uygun sağlam, korumalı muhafazalar
► Güvenilir çalışma için korumalı iletişim kabloları
► Dokunmatik yüzey etrafında sinyal ekranı
► Parlak, çok renkli LED'li dokunmatik yüzey (Sinyal ekranı)
► Farklı cihaz ve iletişim mimarilerine esnek uyum
► Devam eden operasyonlarda değiştirme ve yeniden yapılandırma için Hot swapping fonksiyonu
 


İlginizi Çekebilir: Endüstriyel Ethernet | Weidmüller

Net görünüm:
Parlak LED'ler ve ekranlar, her zaman optimum görüş sağlar. Büyük, aydınlatılmış, renkli bir dokunmatik yüzey kullanıcı etkileşimini destekler ve toplama işleminin tek elle onaylanabilmesini sağlar. Uzaktan bile görülebilen LED, toplama sırasının planlanmasını kolaylaştırır.
 
Esnek dağıtım:
Tak-Çalıştır sistemi modüler bir tasarıma sahiptir. Aksesuar olarak mevcut Buat Kutuları (JB) ile birlikte, farklı iletişim yapıları ile merkezi olmayan cihaz mimarileri kurulabilir.
 
Çalışırken değiştirme işlevi:
Gelişmiş elektronik tasarım, sistem çalışırken bile veri yolu sisteminin kolayca genişletilmesini veya bakımının yapılmasını mümkün kılar. Cihazların ve çalışanların güvenliği garanti edilir.
 
Harici sensörlerin entegrasyonu:
Harici sensörler, sisteme eklenti olarak bağlanabilmektedir. Bu şekilde otomatik entegrason sağlanmaktadır.


Junction Box

"Pick to Light" ve "Put to Light" çözümleri, toplama ve montaj uygulamalarında destek sağlar. Işık sinyallerini kullanarak, onaylanması gereken bir toplama işlemi içindeki bir dizi iş adımı boyunca çalışanlara rehberlik edilir. Bu rehberlik sayesinde hatalar azalır ve üretkenlik belirgin şekilde artar. Pick to light bağlantı kutuları kurulum için gerekli ekipmanları bulundurmaktadır. Bu kutular tak çalıştır  modelinin alt yapısını oluşturur.
 
 

SAI kablo setleri

Weidmüller, geniş ve kapsamlı bir sensör aktüatör kablosu ürün yelpazesine sahiptir. Hem sensör kabloları hem de çeşitli ebat ve uzunluklardaki bus ve vana kabloları seçenekleriyle, farklı ihtiyaçlara uygun çözümler sunmaktadır.


 
Aşağıdaki video ile Weidmüller'in Pick to Light çözümü hakkında bilgi edinebilirsiniz.



Kaynak: 



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar