elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Motorola Phonebloks Telefon Konseptini Gerçekleştirdi

Motorola sadece fikir aşamasında olan Phonebloks telefon konseptini geliştirmek adına adımlar attı. Uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve prototiplerini ürettiğini phonebloks konseptli telefonlar hakkında daha fazla bilgi haberimizde.



A- A+
08.11.2013 tarihli yazı 14803 kez okunmuştur.
Hatırlarsanız Ekim ayında paylaştığımız phonebloks yazımızda bu legovari teknolojinin akıllı telefonların geleceği olabileceğini söylemiştik. Bu fikir bir tasarımcıdan gelmişti ve tasarımcı  Dave Hakkens artık bu fikirde yalnız başına değil gibi görünüyor. İşte Motorola'nın phonebloks projesi ARA. Motorola bu fikir üzerinde yaklaşık 1 senedir çalıştıklarını ve şu an ilk prototipleri ürettiklerini söylüyor. Böylece donanım yapısı, telefonun bütününe bakılmadan teknoloji ve kişisel isteklerle birlikte parçasal olarak değişebilecek.



 İlginizi Çekebilir : Yeni Nesil Akıllı Telefon | Phonebloks


 
Phonebloks'a olan basının dikkat nedeni ise işte tam da bu sebepten dolayıydı. Gerçekten düşünüldüğünde bu fikrin hayata geçebilmesi demek telefona olan bakış açısının tamamen değişmesi demekti. Bu projeyle birlikte akıllı telefon sektöründe bir atılım olabileceğini bence şimdiden seçeneklere ekleyebiliriz. Motorola fikirden sapmamak şartıyla herkese açık ve ücretsiz bir geliştirme platformu tanıyor, ilerde bu çalışmalarla birlikte elde edilen tecrübenin akıllı telefonlar adına rehber olacağını söylüyor. Motorola'nın geliştirmek adına düşünülmesi gerek tavsiyeleri ise şunlar; "Yazılım için hangi Android platformu en iyisi ya da hangi platform en iyisi, daha verimli, kullanışlı? Nasıl daha yenilikçi olunabilir? Nasıl en iyi şekilde ekosisteme destek verilebilir? Nasıl zaman kazanılabilir?"
 
 

Motorola'nın gerçekleştirdiği projede fikir kavrama aşamasında olduğu için detay malesef çok değil, ama şu an donanım adına hayallerdekini aktararak en azından elle tutulabilir bir iskelet oluşturdu. Her bir modül yarılamayacak şekilde yapısal bir çerçeve olarak dizayn edildi. Bu modüller işlemci, ekran, ekstra pil ve kullanıcının ihtiyacına göre uç eğlenceler ve bir çok sayısız bileşenler içeriyor.


 İlginizi Çekebilir : Nokia | Şimşek Gücüyle Akıllı Telefon Şarj Etmek


 
 

Motorola Hakkens'la çalışırken zaten bu işi gizli olarak yapma taraftarı değildi. Gerçekten dünyaya faydalı olacak bir yapı üzerinde çalıştıkları için tüm araştırmacıları bu projeye davet etti. Yakın zamanda Motorola artık bu yapıyı çalışır halde olarak hayata geçirmek için proje üzerinde detaylı olarak araştırma ve geliştirmeye başlayacak. 



Kaynak:

►wonderfulengineering


 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.