elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2014'ün En Çok İlgi Çeken 10 Güncel Haberi

Geçtiğimiz sene bir çok teknolojik gelişmeyi sizlere aktardık, siz de ilgiyle takip ettiniz. Bu yazımıza 2014'e genel bir bakış yapacağız ve 2014'ün en ilgi çeken haberlerine gözatacağız.



A- A+
30.12.2014 tarihli yazı 14242 kez okunmuştur.

Akıllı Telefonların Şarj Ömrünü Uzatan En İyi 5 Uygulama

Günümüzde artık neredeyse hepimizin elinde bir akıllı telefon var. Bu telefonlarla sosyal medyada zaman geçiriyoruz, maillerimizi kontrol ediyoruz ve oyun oynuyoruz. Akıllı telefonların şarj sorunu ise günümüzün en büyük problemlerinden biri. Bu problemin bir nebze de olsa çözümüne yönelik sizlerle paylaştığımız bu haberimiz, 2014'ün en çok ilgi çeken haberi oldu.
 


 

NASA Uzaya Gönderdiği Araçların Kodlarını Genel Erişime Açtı

Amerika'nın uzay çalışmalarından sorumlu olan NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi)  her geçen gün uzayda yeni bir gelişmeye imza atıyor. NASA, insanın Ay'a ilk defa ayak basışının 45. yılında yaptığı çalışmalarda kullandığı yazılım kodlarını genel erişime açarak haberimize konu oldu. Buyrun 2014'ün en ilgi çeken ikinci haberinin detaylarını inceleyelim.
 


 

İlk Akıllı Yol Hollanda’dan

Teknolojinin gelişmesiyle her şeyin "akıllı"sının çıktığı günümüzde ilk akıllı yol Hollandalı araştırmacılar tarafından hayata geçirildi. Bu projenin en önemli faydaları enerji tasarrufu sağlanması ve trafik kazalarının azaltılması olacak. Bir çok yeni teknolojiyi içeren dünyanın ilk akıllı yolu sizler tarafından en ilgi çeken üçüncü haberimiz oldu.
 


 
 

 

Kirlian Cihazı ile Wi-Fi Sinyalleri Görselleştirilebiliyor

 
İnternete bağlanmak için Wi-Fi bağlantılarını kullanmayanımız yok. Peki etrafımızdaki Wi-Fi sinyallerini görebilseydik nasıl olurdu? Bu sorunun cevabı Newcastle Üniversitesi araştırmacılarından Luis Hernan tarafından bulundu. Hernan'ın buluşunda Wi-Fi sinyallerinin dalgalanmaları farklı renk tonlarıyla görüntülenebiliyor. Wi-Fi'den bir sanat eseri yaratan bu buluşun haberi 2014'ün en ilgi çeken haberlerinde kendine yer buldu.
 


 
 


 

Dünyanın En Hızlı Koşan Robotuyla Tanışın |
Robotlarla Bir Gün

 
Gelişen dünyada robotlar, hayatımızı kolaylaştırıyor ve her geçen gün yeni özelliklere sahip olanlar geliştirliyor.Bu haberimize konu olan robotumuzun ismi OutRunner'dı ve özelliği ise 72.4 kilometre hızla dünyanın en hızlı koşan robotu olmasıydı. OutRunner bu özelliğiyle 2014'ün en çok ilgi çeken haberleri arasına girdi. Detaylar için buyrun.
 


 
 



 

Çin-Amerika Hızlı Tren Projesi

Zaman, insanoğlu için en değerli varlık. Bu nedenle insanlar ulaşımda kaybettiğimiz zamanı azaltmak için her geçen gün yeni atılımlar yapıyor. Hızlı trenler bu amaç için son derece önemli bir ulaşım çeşidi. Çin-Amerika arasına yapılması planlanan 13000 kilometre ray uzunluğuna sahip olacak Çin-Amerika Hızlı tren projesi 2014'ün en ilgi çekici haberlerinden oldu. Gelin detayları inceleyelim.
 


 

Uçan Rüzgar Türbini | Buoyant Airborne Turbine

Yenilebilir enerji kaynaklarından en çok kullanılanlar arasında yer alan rüzgar enerjisi popülerliğini her zaman koruyor. MIT mühendislerinin kurduğu Altaeros Energies şirketinin geliştirdiği daha az maliyetle yeryüzünde üretilen elektrik enerjisinin 2 katını üretebilecek uçan rüzgar türbini enlerimiz arasında yerini aldı.



 
 

Tesla'nın Tüm Patentleri Artık Ücretsiz!

Elektrikli araç sektörünün önde gelen şirketlerinden Tesla Motor, elektrikli araç sektörünün gelişmesi için 200 yıl boyunca sahip olduğu patentleri herkesin kullanımına açtı. 2014'ün en çok ilgi çeken haberleri arasında yer alan haberin devamı için buyrun.
 


 
 



 

Yüksek Gerilim Hattı Direğine Çıkan Adamı Elektrik Çarptı !!!

"Elektrikle şaka olmaz" sözünün ne kadar doğru olduğunun kanıtı olan haberimiz yüksek gerilim hattı direğine intihar etme amacıyla çıkan bir vatandaşımızın başına gelen hadiseyi anlatıyordu. Bu üzücü haberimiz de sizler tarafından en çok dikkat çeken haberler arasında yer aldı.
 


 
 

Arizona Uçak Çöplüğü

Son haberimiz, Amerikan ordusunun kullanmadığı uçakladığın depolandığı Arizona Uçak Çöplüğü'nü konu alıyor. 2014'ün en çok ilgi çeken haberleri listemizin sonundaki uçakların ömürlerini tamamladıktan sonra depolanması için gerekli koşulları, depolanmaya hazırlanmasındaki süreçleri, Arizona'nın neden en uygun yer olduğunu haberimizin devamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
 


 
Ozan Büyük Ozan Büyük Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.