elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İyi Düşün, Çok Yaşa

Daha önce kendinize “Hayattaki amacım ne?” şeklinde bir soru sormuş muydunuz? Uzman psikologlara göre hayatta bir amaca odaklanan ve pozitif düşünen kişiler daha uzun ve daha mutlu bir yaşam sürdürüyor. Peki neden mi?



A- A+
05.02.2015 tarihli yazı 7537 kez okunmuştur.
Şimdi “Hayattaki amacım ne?” sorusuna cevap verelim. Çok büyük olasılıkla hepimiz aynı cevabı vereceğiz; çok para getiren rahat bir iş, sağlıklı bir gelecek, güzel ev, güzel araba… Daha ilk saniyelerinde birkaç tane amaç sayabildiğimize göre bu listenin bitmek tükenmek bilmediğini kabul etmeliyiz. Peki sizce bu kadar çok şeyi neden istiyoruz?

Aslında tüm bunları ‘hayata mutlu ve rahat bir şekilde veda edebilmek’ için istiyoruz. Hep farkında olmasak da aklımızın bir köşesinde ölüm var.


 
►İlginizi Çekebilir: Nasıl Daha Verimli Oluruz?


Şimdi konudan çok sapmadan hücrelerimizin hayattaki amacından bahsedelim. Hücreler canlılıkları boyunca sadece iki amaca odaklanır; üremek veya ölmek. Yani bizim hücrelerimiz gençlik döneminde çoğunlukla üremeye odaklanırken, orta yaşlardan sonra olumsuz düşüncüler, mutsuzluk gibi faktörlerin de devreye girmesiyle ölmeye odaklanır.

Bu konuya virüslerden örnek vererek açıklık getirelim. Virüsler uygun şartlarda, sadece üremeye odaklanırlar. Bu nedenle virüslerde ‘ecel ile ölme’ denilen durum söz konusu değildir. Uzman psikologlara göre bizlerde aklımızın bir köşesinde hep ölüm olduğu için zamanla hücrelerimiz ölmeye odaklanarak, kaza veya hastalık olmamasına rağmen ölüm gerçekleşir.

 


 
►İlginizi Çekebilir: Zekamızı Nasıl Geliştirebiliriz?


Tüm bu örnekler ve araştırmalar ışığında insanların neyi düşündüğü, neye odaklandığı, amaçları için çabalarken kendi mutluluğuna ne kadar değer verdiğinin, yaşam süresini ve mutluluğunu etkilediği sonucuna ulaşılıyor.



Kaynak:

►Bilim Tüneli Sergisi 'Sağlık İstasyonu'
►Üstün Dökmen 'Küçük Şeyler'

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar