elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Nasıl Daha Verimli Oluruz?

Zamanınızı verimli geçiremiyor musunuz? Keşke gün 24 saat yerine 30 saat olsa gibi cümleler mi kullanıyorsunuz? Verimlilik hem iş hem günlük hayatımızda önemli yer kaplıyor bunu biliyor ve uygulayamıyorsanız gelin beraber 7 kurallık ipuçları barındıran yazımızı okuyalım...



A- A+
25.11.2014 tarihli yazı 15420 kez okunmuştur.
Günlük hayatımızda zamanımızı verimli kullanmak hem derslerimizden hem de sosyal hayatımızdan geri kalmamak için çok önemli. En büyük sorunu kendi hayatımızı organize ederken çekiyoruz. Oysa bir mühendis veya mühendis adayının en önemli özelliklerinden biri zamanını verimli kullanmak. Bu gelecekte iş hayatımızda da çalışma ortamımıza kazandıracağımız önemli bir olgudur.
 
1. Günlük hayatınız için planlar yapın ve bu planlara sadık kalın.
 
En önemlisi günlük, haftalık, aylık planlarınızı oluşturun. Günlük planlarınıza sadık kalmak, sorumluluklarınızı yerine getirmenizi sağlayacak. Sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz için sizde meydana gelen huzur paha biçilemez bir servet olacak. Her geçen gün verimliliğiniz biraz daha artacak.
 

 


2. Ajanda tutun.
 
Ajanda tutmak, yoğunlukta yapmanız gereken görevleri unutmanızı engelleyecek. Not almak, sonradan unutmamak veriminizi fark edilir derecede arttıracaktır.
 

 
3. "Hayır" diyebilin.
 
Arkadaşlarınız işinizden ya da dersinizden sonra "Haydi sinemaya gidelim." diyebilirler. Ancak sizin yapmanız gereken sorumluluğunuz varsa önce onu gerçekleştirin. Bir sonraki sefere gönlünüz ferah bir şekilde organizasyonu siz yapabilirsiniz. Bir işi ertelemek sizin kişisel veriminizi düşürür.
 

 
4. Kendinizi geliştirecek işlerle meşgul olun.

Televizyonda çok sevdiğiniz dizileriniz olabilir ancak bunun size verimli bir dönüşü olmayacaktır sadece zamanınızı öldürecektir. Onun yerine kendinize güzel nitelikler kazandıracak işlerle uğraşın. Boş zamanınızı verimli kullanmış olacaksınız.
 



►İlginizi Çekebilir: Nasıl Etkili Sunum Yapabiliriz

 
5. Dinlenme zamanınızda dinlenin, çalışma zamanınızda çalışın.
 
Çalışma saatinizde başka işlerle uğraşarak çalışmanızı verimsizleştirmeyin, çalışmanıza odaklanın. Aynı şey dinlenmek içinde geçerli. Sizi dinlendirecek eylemleri yapın. Dinlenmeniz bile verimli olsun.
 

 
6. İki işi aynı anda yapmayın.

Azıcık bu işi, aklım kaldı azıcık şu işi yapayım demeyin. Biri bitsin diğerini öyle tamamlayın. Öncelik sırasına yer verin. Böylece önemli olan işinizi önce, verimli olarak tamamlayın sonra diğer işinizi verimli bir şekilde tamamlarsınız.
 
,


7. Ya da siz daha iyi bilirsiniz.
 
Verimlilik konusu kişiye özel bir olgudur. Yukarıdakiler ufak tefek yardımcı olacak kurallardır. Verimli olabilmek için onlarca, yüzlerce sayfalık yazılar veya kitapları okumak baştan sona kadar verimsizliktir. Kendi hayatınızı yola sokun ve zamanını iyi kullanan bir mühendis olun.
 


 

Kaynak:

►Kişisel notlarım
Ece ÜLKER Ece ÜLKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.