elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Robot İşçilerle Üretim Yapan İlk İnsansız Fabrika Çin'de Kuruldu

Dünya'nın ilk insansız robot fabrikası olan hassas teknolojiler üzerine uzmanlaşmış ve cep telefonu modülleri üreten fabrika Çin'de kuruldu. İnsansız fabrika, geleceğin fabrikaları hakkında bizlere ipucu veriyor. İlk insansız üretim yapan fabrikanın detayları haberimizde.



A- A+
14.08.2015 tarihli yazı 16689 kez okunmuştur.
60 yaş üzeri nüfusun 200 milyonu geçtiği Çin'in ileride genç nüfusta sıkıntı yaşayacağı ve iş gücünün azalacağı tahmin ediliyor. İlerleyen teknolojiyi, karşılaşıcakları olası nüfus krizi için şimdiden kullanmaya başladılar.


Nümetik kontrollü işleme makineler, robotlar, insansız sevkiyat kamyonları ve otomasyon sistemli depolama ekipmanları ile fabrikadaki tüm işler bilgisayarlar tarafından gerçekleştiriliyor. Teknik ekip ise merkezi kontrol sistemindeki bilgisayarların başında oturarak süreci kontrol ediyor. 
 

 


Dongguan’daki Changying Hassas Teknolojiler Şirketi’nin cep telefonları modülleri üreten atölyesinde 60 robot kolu ve 10 üretim bandı 7/24 çalışıyor. Fabrika'nın genel müdürü Luo Weiqiang, bir robot kolunun 6-8 işçinin işini yapabildiğini, şu an 60 işçi çalıştırdıklarını ancak gelecekte bu sayının 20’ye düşeceğini öngörüyor. Robot sistemine geçmeden önce fabrika da bant sisteminde 650 işçi çalışırken şuanda 3 işçi tarafından kontrol edilebiliyor.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Robot Kolu Nedir? Nasıl Çalışır? 


Robotların Çıkardıları Ürünler Ne Durumda?
 
Robotlar iş başına geçtikten sonra kusurlu parça oranının %25'ten %5'e kadar düştüğü ve üretim kapasitesinin ayda kişi başı 8 bin parçadan 21 bin parçaya yükseldiği gözlemlenmiştir. 

Bölgede insan iş gücünün yerine robotları getirmek için 943 milyar yuan (154 milyar dolar) gibi bir bütçe ayrıldı.
 
Böylece Çin "İnsan yerine robot" programanın ilk adımını atmış oldu. 2016 yılına kadar "insan yerine robot" programı artarak devam edilmesi planlanıyor.


Kaynak

economictimes

Ece ÜLKER Ece ÜLKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.