elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İntel ve Ford Arasında Büyük İş Birliği

Her insan aracına bindiğinde keyifli bir sürüş hayal eder. Alanlarında teknoloji devi olan İntel ve Ford ortak araştırma projesi ile hayatımıza çok farklı bir yenilik katarak bu hayali kalıcı kılmayı hedefliyor. Detaylar haberimizde..



A- A+
10.08.2014 tarihli yazı 8275 kez okunmuştur.

Intel ve Ford, araç içi kameralar ve araç sensörleri için yeni uygulamalar geliştirmeye yönelik bir araştırma projesi için iş birliği yaptıklarını duyurdu. Artık bu proje ile gençler ebeveyinlerinin araçlarını gizli gizli kaçıramayacak olasada, hayatımıza daha güvenli ve kaliteli sürüşün penceresini aralayacaği kesin.
 

Intel ve Ford ortak araştırma projesiyle ortaya çıkan araç içi mekan görüntüleme ve kontrol sistemi, araç içi kameralardan ve sensörlerden gelen verileri işleyerek sürücülere tamamen özel bir sürüş deneyimi sağlıyor. İçerisindeki yüz tanıma sistemi sayesinde her sürücüye özel farklı ayarları kaydedip araca uygulayabiliyor.
 




►İlginizi Çekebilir : Uçan Araba Aeromobil


 

Algısal ve hareket sensörleri sayesinde, sürücü araca girdiğinde ön tarafta bulunan bir kamerayla yüz tanıma sistemi devreye giriyor. Sonrasında araç içindeki sistemler, sürücüye göre kişiselleştiriliyor. Eğer sistemin hafızasına kayıtlı sürücüden başkası araca biner ve sistem bu kişiyi tanıyamaz ise araç direkt olarak sahibinin akıllı telefonuna sürücü koltuğuna oturan kişinin bir fotoğrafını ileterek durumdan haberdar ediyor. Bu sayede araç sahibi kendisinden başka sürücüler için  hız limiti, güvenli sürüş kuralları, araç içi ses seviyesi ve mobil telefon kullanımıyla ilgili düzenlemeler yapabiliyor.

 



Sistemin içerdiği hareket tanımlama yazılımları sayesinde, sürücü sesli komutlar ile araç içi sistemleri kolayca çalıştırabiliyor. İntel ve Ford’un beraber iş birliği gösterdiği proje hala deneme aşamasında olduğu için Ford bu teknolojiyi araçlarına uygulamak için acele etmiyor. Yarın öbür gün aracınız sizlere akıl vermeye kalkar ise sakın şaşırmayın.

Kaynak:

motorauthority.com
media.ford.com
 

Samet Metin Karaman Samet Metin Karaman Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.