elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İnovasyon ve Arge |
2. Bölüm

Arge nedir? Arge kaç bölümdür? İnovasyonla ilgili yanlış bilinenler nelerdir? Arge ve inovasyonla merak edilenler ikinci bölümü ile sizinle...



A- A+
17.05.2015 tarihli yazı 10020 kez okunmuştur.
"Arge: Bilgi dağarcığını artırmak amacıyla sistematik olarak sürdürülen yaratıcı çalışma ve bu bilginin yeni uygulamalar yaratmak için kullanılması" olarak tanımlanmıştır.
 
Araştırma ve geliştirme bir şirketi daha iyi hizmetler veya ürünler sunabilmesi için sürekli olarak kaliteyi arttırmayı amaçlar.
 

 
 İlginizi Çekebilir : İnovasyon ve Arge | 1.Bölüm


Araştırma ve Geliştirmenin 3 Bölümü vardır:
 
1.Temel araştırma
2.Uygulamalı araştırma
3.Deneysel geliştirme
 
Arge mi İnovasyon mu?
 
Arge ve inovasyon ayrılmaz bir bütündür. Yapılan tüm arge çalışmalarının temelinde inovasyon yatar. İnovasyon ve Arge'yi birlikte götürebilmek çok önemlidir. Bunun için temel disiplinlerin, çalışma şekillerinin ve bu kültürün şirket içine tam olarak entegre edilebilmesi gerekmektedir. Bunlar iyi bir liderlikle sorunsuz çözümlenebilir.
 


 


Arge Yönetimi
 
Bilimsel ve teknolojik gelişmeler için gerekli bilgi ve yetkinliğe ihtiyaç duyulur.
Bilimsel ve teknolojik süreçlerin yönetimini tanımlar.
Arge yönetimi iyi bir organizasyon, planlama, kontrol, insan kaynakları yönetimi ve liderlik gerektirir.
 
İnovasyon Yönetimi

İnovasyon türleri olan teknolojik, organizasyon, pazarlamayı kapsar.
Bilimsel, teknolojik ve idari süreçlerin hepsini kapsar.
Herbiri birbirinden farklı süreçlerin yönetimi gerekmektedir.
Organizasyondaki işleyen tüm süreçleri kontrol ederek bütünlük sağlamak gerekir.
Çözüm üretilmesi gerekmektedir.

 
Arge ve İnovasyon Hakkında Yanlış Düşünceler
 
Sadece inovasyon ve argeden sorumlu çalışanların arge ve inovasyon yapıldığı düşünülür. Bu düşünce yapısı şirkette yeni fikirlerin doğmasını engeller.
 
İnovasyon ve arge sadece büyük firmalar tarafından yapılır. Bu düşünce küçük ve orta dereceli firmaların büyümesini durdurur. Rekabete direnç gösteremeyip, piyasadan silinirler.

İnovasyon ve arge çalışmaları büyük değişimleri kapsar. Küçük değişimlerde inovasyon ve arge çalışmalarıyla olabilir. Çok büyük fark yaratılmasına gerek yoktur.
 

 


İnovasyon sadece müşteri taleplerini karşılamak için yapılır. Böyle durumlar firmalar arasındaki teknolojik gelişmeler ve rekabette gerilemeye neden olur.
 
İnovasyon sadece arge çalışmalarıyla olabilir. Teknoloji her zaman istenilenlere cevap vermeyebilir. İnovasyon için güçlü arge çalışmalarına her zaman gerek olmaz.

İnovasyon sadece şirket içindeki fikirlerden ortaya çıkar. Bu düşünce yapısı şirket dışındaki, taze fikirlerin gelmesini engeller. İnovasyonu sadece şirketler yapar. Herkes kendini geliştirecek yeniliklerle hayat kalitesini arttırabilir.


 
Kaynak:
►Wiley
 
Ece ÜLKER Ece ÜLKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar