elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Anadolu Üniversitesi |
Tercih Rehberi

Üniversite tercihlerini yapacak öğrenciler için, Eskişehir Anadolu Üniversitesi hakkında genel ve gerekli bilgileri sizler için derledik. Editör kadromuzun deneyimleri ile hazırlanmış bu rehber haricinde merak ettiğiniz soruları #tercihrehberi hashtag'i ile de iletebilirsiniz.



A- A+
12.07.2015 tarihli yazı 9116 kez okunmuştur.
Anadolu Üniversitesi Hakkında
 
Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958’de kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982’de bu kurum Anadolu Üniversitesine dönüşmüştür. Bilim, kültür aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan 2 kampüs 3'ü açık ve uzaktan öğretim veren 17 Fakülte, 1’i Devlet Konservatuvarı olmak üzere 3 Yüksekokul, 4 Meslek Yüksekokulu, 9 Enstitü ve 30 Araştırma Merkezine ev sahipliği yapmaktadır.
 
Fakülteler
 
Üniversitenin merkez de bulunan iki kampüsüne (Yunus Emre ve 2 Eylül) ulaşım çok rahattır. Tramvay ve otobüsler bu konuda sıkıntı çekmenizi engelleyecektir.
 
Anadolu Üniversitesinde bulunan fakülteler;
 
Açıköğretim Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Edebiyat Fakültesi
Fen Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
Hukuk Fakültesi
İktisat Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İletişim Bilimleri Fakültesi
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
İşletme Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Spor Bilimleri Fakültesi
Turizm Fakültesi
 

 
Yüksekokullar
 
Anadolu Üniversitesinde bulunan yüksekokullar;
 
Devlet Konservatuvarı
Engelliler Entegre Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu
 
Meslek Yüksekokulu
 
Anadolu Üniversitesinde bulunan meslek yüksekokullar;
 
Eskişehir Meslek Yüksekokulu
Porsuk Meslek Yüksekokulu
Ulaştırma Meslek Yüksekokulu
Yunus Emre Meslek Yüksekokulu
 
 



Şekil 1: Anadolu Üniversitesi Yunus EmreYerleşkesinin Genel Görünümü

 
Eğitim
 
Anadolu Üniversitesi çok geniş kapsamlı kütüphanesi vardır. Aynı zamanda laboratuvar imkanları açısından da Türkiye'de ilk sıralarda yer almaktadır. Genellikle iki vize, bir final şeklinde yapılan sınavlarda çan eğrisi puanlama sistemi uygulanmaktadır. Bölümlerin çoğunda %30 ve %100 olmak üzere ingilizce hazırlık eğitimi verilmektedir.
 
Barınma Olanakları
 
Öğrenci kenti olan Eskişehir'de çok fazla devlet yurdu, apart, özel yurtlar gibi imkanlar bulunmaktadır. İsteğe bağlı olarak uygun fiyatlarda evler de bulunmaktadır.
 
Eskişehir de bulunan devlet yurtları;
 
Yunus Emre Yurdu
Eskişehir Yurdu
Dumlupınar Yurdu
Cumhuriyet Yurdu
 


 
Yurt Dışı Olanakları
 
Anadolu Üniversitesinde; Farabi, Mevlana, Erasmus gibi öğrenci değişim programları bulunmaktadır. Erasmus programı sayesinde AB ülkelerinde çok fazla üniversiteyle öğrenci değişimleri yapılabilmektedir. Ek olarak Anadolu Üniversitesi önemli üniversiteler ile çeşitli alanlarda çift diploma anlaşmalarına sahiptir. Buna bağlı olarak Anadolu Üniversitesi öğrencileri eğitimlerinin bir kısmını yurt dışında sürdürerek her iki üniversitenin de diplomasını alabilmektedir. Bu kapsamda, 6 uluslararası ortak lisans ve 1 uluslararası yüksek lisans programı yürütülmektedir. 
 
 



Şekil 2: Anadolu Üniversitesi Yunus EmreYerleşkesinin Giriş Kapısı




 
Sosyal Olanaklar
 
Anadolu Üniversitesinde, eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verilmektedir. Bu kapsamda, konferans, seminer, panel, kongre, sempozyum gibi bilimsel toplantılar; gösteri, sergi, tiyatro, konser gibi çok sayıda kültürel etkinlik gerçekleştirilmekte; her birimdeki küçük konferans salonlarının yanı sıra Yunusemre Kampusünde hemen Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, Kongre Merkezi ve Sinema Anadolu da sürekli etkinliklere sahne olmaktadır. Çok çeşitli öğrenci topluluklarına katkı sağlayabilir ya da katılımcı olabilirsiniz. Sosyal olanaklar açısından bir çok imkana sahip olabilirsiniz.

Burs Olanakları

Üniversite içerisinde öğrencilerin kısmi çalışabileceği iş imkanları sağlanmaktadır. Özel vakıfların maddi yetersizlik çeken öğrencilere verdiği bursun yanı sıra "Anadolu Üniversitesi Güçlendirme Bursu" da verilmektedir.


 
Kaynak:

►Anadolu Üniversitesi
Ece ÜLKER Ece ÜLKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.