elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Düşünceleri Okuyan Yapay Zeka Geliştirildi

Japon bilgisayar bilimcileri insan düşüncesini canlandıracak yeni bir yapay zeka sistemi geliştirdi. Evet, insanın düşüncelerini görebilecek veya onları resimlere dönüştürebilecek bir teknolojiden bahsediyoruz. Teknolojinin sizin ne düşündüğünüzü görebileceğini düşünün ve gelin yazımızda beraber inceleyelim.



A- A+
07.03.2018 tarihli yazı 7137 kez okunmuştur.
Yapay zeka, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerle gün geçtikçe hayatımızdaki yerini alıyor. Şimdi ise Japon bilgisayar bilimcilerinden oluşan bir ekip, düşüncelerinizi tam anlamıyla görebilen bir yapay zeka geliştirerek insanlık için önemli bir ilerleme kaydetti.
 
Bu teknolojinin özünde insan beynini tarama özelliği yer alıyor. Bilim adamları, sadece beyin aktivitesini izleyebilen geleneksel MRI taramasında beynin içindeki kan akışındaki değişiklikleri algılayan fMRI tarayıcılarını beyni taramak için kullandı. Sistem, kişinin ne düşündüğüne karar vermek için tarayıcılardan gelen sinyalleri inanılmaz derecede gelişmiş bir sinir ağı tarafından gerçek zamanlı olarak analiz ediyor. Elde edilen veriler, gerçek şifre çözme işlemini yapan sinir ağı vasıtasıyla görüntü formatına dönüştürülüyor.

Araştırmacılar, test için katılımcılara görüntüler göstererek sistemi eğitti; böylece ağlar, insanlar farklı görüntüler algılarken beynin içindeki kan akışına alışabiliyorlardı. İlk eğitimden sonra, sinir ağı, harfler ve rakamlar gibi daha önce hiç görmediği imgeleri yeniden kurabildi. Makine, beyin dalgalarını ve aktivitesini kablosuz olarak kaydedemiyor bu henüz mümkün değil.
Bu teknolojinin gelecekteki uygulamaları ise oldukça geniş ve birçok açıdan korkutucu olabilir. Zamanla, bu teknoloji düşüncelerimizi uzaktan görebilecek şekilde de geliştirilebilir. Ancak araştırmacılar bu yapay zekanın henüz nerede kullanılacağı hakkında bir açıklamada bulunmadı.

Kaynak:


Interesting Engineering
Mysterious Universe

Reninnaz Demir Reninnaz Demir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.