elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünya'nın En Tatlı 3D Yazıcısı

Bu tatlı yazıcılar siz değerli takipçilerimize yeni yıl sürprizimiz olsun. 3D baskının alanının her gün büyüdüğüne önceki yazılarımızda şahit olduk. Ağzımızı tatlandıracak en eğlenceli 3D baskı ürünleri, Choc Edge şirketinin başlattığı bu uygulamadakiler oldu. Detaylar haberimizde.



A- A+
31.12.2013 tarihli yazı 9878 kez okunmuştur.
Büyüyen 3D baskı sektörüyle birlikte, piyasada 3D yazıcılardan çıkanların çeşitliliği de artıyor. Galiba bu çeşitlilik içinde en tatlısı bu yazıcı olacak. Dünyada ilk 3D çikolata baskısı yapan muhteşem yazıcı. Bu 3D yazıcılar ilerleyen zamanlarda büyüyen kitlesiyle birlikte sevdiklerinize istediğiniz şekilde üretip hediye edilebileceğiniz bir sektör olacak gibi görünüyor.
 

İnce düşünceli bu şirket (Choc Edge) Exeter Üniversitesi'nde Dr. Liang Hao tarafından 2011 yılında kuruldu. Müşteriler basılmasını istediği resmi şirkete gönderdiği takdirde 50-80£ arasında değişen fiyat karşılığında 3D portresini basılmış bir halde alabiliyor. Bunun yanı sıra 24.99£ karşılığında pirinç kağıtı üzerine 2D portrelerin de baskısı yapılıyor.



 İlginizi Çekebilir : Öğle Yemeğinizi Yazdırmak | 3D Gıda Yazıcısı



Choc Creator olarak isimlendirilen makine, bir bilgisayardan gelen talimatlara göre istenilen görüntüyü erimiş çikolata kullanarak basıyor. Çikolatanın beyazı, bitteri, sütlüsü veya istenilen oranda farklı renkleri bulunduğuna göre istediğiniz renkte ve tatta çıktıyı tercih etmekte sizlere kalıyor. Aynı zaman bu yazıcının daha hassas üretimler yapmak için -yarım milimetre- özel başlığı da bulunmaktadır.

 


Şirket ilerleyen yıllarda herkesin kendi şekerleme üretimlerini yapan kitleler olacağını umuyor. Aynı zamanda ilerleyen zamanlarda daha farklı renklerde çikolataların üretimlerini yapmayı planlıyorlar.
 
Bizim sınırlarımızı hayal gücümüz belirler.


Kaynak:

wonderfulengineering


 


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.