3D Yazıcı ile Jet Motoru Üretildi!
Son dönemlerde popüler olan makineleşmiş üretim tekniklerini daha da pratik hale getiren 3D yazıcılar ile bu sefer jet motoru üretildi.Detaylar haberimizde.
12.03.2015 tarihli yazı 8720 kez okunmuştur.
Son dönemlerde popüler olan makineleşmiş üretim tekniklerini daha da pratik hale getiren 3D yazıcılar ile silah, hatta ev gibi ilginç yapılar daha önceden üretildi.Bu kez üretilen jet motoru, ilk kez Avustralya’nın Geelong kentinde düzenlenen Avustralya Uluslararası Havacılık Fuarı (Airshow) 2015’te sergilendi. Fuarı gezenlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan jet motoru, havacılık sektörünün dev kuruluşları Boeing ve Airbus’ın da dikkatini çekti.
Daha Az Yakıt Kullanıyor
3D yazıcının en önemli özelliği olan üretimde hızı ile daha kısa sürede üretilen motor, aynı zamanda diğer emsallerine göre daha az yakıt kullanan ve daha hafif olan bir jet motoru özelliğine de sahip. Dünyanın ilk üç boyutlu baskı teknolojisiyle üretilmiş jet motorunu yapan ekibin başındaki hafif metaller alanında uzman Profesör Xinhua Wu, buluşları hakkında bilgi verdi.Profesör Wu, Avustralyalı bilim insanlarının elde ettiği başarının havacılık sektörü açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, "Endüstri açısından iki yönden önemli. Bunlardan ilki üç boyutlu baskı yapmanın hacmini ve sınırını anlamak. İkincisi ise başarılı olma durumunda uçak motoru gelişimi için gerekli süreyi bariz bir şekilde kısaltabiliriz" dedi.
Wu, "Geleneksel bir motoru tasarlamak, son haline kadar geliştirmek ve onu test sürecinden başarı ile çıkarmak uzun yıllar sürerdi. Bunu 3D yazıcı kullanarak birkaç sene içerisinde yapabilmemiz mümkün. Bu durumda da süreç 10 kat daha hızlı olacak. Kapasite olarakta biz diğer üretilenlerin kapasitesini yakalamaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Kaynak:
►globalresearch.com
YORUMLAR
ANKET
-
Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
-
2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
-
Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
-
Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
-
Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
-
Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
-
En İyi 5 Tıbbi Robot
-
Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
-
Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
-
İlginç Robotlar Serisi
-
Siemens Kaçak Akım Koruma Cihazları | RCD, RCCB
-
Siemens 3WL açık tip güç şalterleri ACB
-
Siemens 7KM PAC3100, 3200, 4200 Ölçüm Cihazları Teknik Özellikler
-
Konvertör için SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 2
-
Kurulum ve bağlantı - SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 1
-
Sigma Elektrik Tanıtım Videosu
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
K400 K630 Tip Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Yardımcı Kontak Takılması
-
Sigma Elektrik Tanıtım Filmi
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.