elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3D Printer ile Çamurdan Ev

3D printer ile her geçen gün bir yenilik duyuyoruz. 3D yazıcı nedir ve son gelişmeler nelerdir? Hayatımıza kolaylık sağlayabilecek mi? Detaylar haberimizde.



A- A+
18.01.2015 tarihli yazı 9650 kez okunmuştur.
3D yazıcılar, sanal ortamda tasarlanmış herhangi bir nesnenin katı modellenmiş haliyle baskısının yapılmasıdır. Bu işlemi yapan makinelere de 3D yazıcı (printer) denir.

3D yazıların hayatımızda daha fazla rol aldığını hepimiz görmekteyiz. 3D yazıcılarla yeni geliştirilen ürünlerin tasarımı, özelleştirilmiş oyuncaklar, medikal ürünler (protez, plastik alçı...), takı tasarımları, maket yapımı ve robot yapımı gibi çok çeşitli alanlarda kullanılabiliyor. Ancak 3D yazıcılar sadece bunlarla sınırlı kalmadı. 3D yazıcı ile her geçen gün inanilmaz güzel başarılı işler yapılıyor. Her geçen gün biraz daha şaşırıyoruz. İmkansız denilen herşey yapılmaya başlıyor.
 


►İlginizi Çekebilir:  Geleceğin Teknolojisi 3D ve 3D Printer'lar



Son günlerde 3D yazıcı ile ev yapımları başladı. Düşük gelirli ülkelerde ev sahibi olmak çok zor. Hammadde olarak çamur kullanılan evlerin maliyetleri oldukça düşük.
3D yazıcılar da kullanılan hammaddeler genellikle tuz, naylon, ahşap, cement polimer, reçine, ABS, seramiktir.
 


3D yazı ile yapılan evlerin tamamlanması bir-iki hafta sürüyor. Yapımının çok hızlı olmaması kötü bir özellik olarak görülmesine rağmen maliyetinin düşük olması bu açığı kapatmış oluyor. 
 

 
►İlginizi Çekebilir: 3D Yazıcılar Rehberi


Şirket bu evleri her yerde yapabiliyor. Bu yazıcının montajı iki kişi tarafından yaklaşık iki saatte yapılıyor. Şirketin bir sonraki hedefi daha büyük evler yapmak.

 



Kaynak

►gizmag
 
Ece ÜLKER Ece ÜLKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.