elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Çeviri Yapabilen Akıllı Gözlük |
MAD Glass

Geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi toplayan akıllı gözlük teknolojisi son zamanlarda beklenen başarı sağlanamadığından popülerliğini kaybetmiş gibi görünüyor. Ancak Android işletim sistemli, anında çeviri yapabilen MAD Glass'ın üreticileri daha iyisini başarabileceklerine inanıyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
21.02.2016 tarihli yazı 12253 kez okunmuştur.

Google Glass'a Rakip Geliyor

F Son dönemlerde giyilebilir cihazlar oldukça göz önünde. Akıllı gözlükler ise Google Glass’ın uzun zamandır sessiz kalması ve diğer firmaların da bu alanlara rağbet göstermemesi nedeniyle unutulmaya başlandı. Kickstarter’da karşımıza çıkan Dragon Creative'e ait MAD Glass ise başarılı özellikleriyle piyasada boy göstermeye hazırlanıyor. İçerisinde Android işletim sistemi barındıran MAD Glass, tasarım olarak Google Glass kadar zarif görünmese de birçok yeni özelliğiyle dikkatleri üzerine çekiyor.
 

MAD Glass'ın Özellikleri

Anında Çeviri: Yabancı bir ülkedesiniz ve hiçbir şeyi anlayamıyorsunuz. İşte o anda tek ihtiyacınız olan şey MAD Glass. Bu akıllı gözlüğün içinde yer alan otomatik çeviri uygulaması sayesinde, gördüğünüz her şeyi anında istediğiniz dile çevirebileceksiniz. Kısacası MAD Glass olmadan seyahat etmek istemeyeceksiniz.

Sosyal: MAD Glass, telefon görüşmeleri yapmanıza, mesaj atmaya ya da medya içerikleri göndermeye olanak sağlıyor. Ayrıca herhangi bir içerik de gözlük ile görüntülenebiliyor. Bunun bir ana özellik olarak listelenme sebebi ise, insanları bu işlemleri telefonlarında, ellerini kullanarak yapma zorunluluğundan kurtarmak.

Eğlence ve Oyun: Artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanan gözlük, herhangi bir yere bakma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor ve bulunduğunuz çevreyi sizin için interaktif bir alan haline dönüştürüyor.


GPS Navigasyon: Harita ve size verilen yönlendirme ile birlikte hiçbir dönüşü kaçırmayacaksınız. Tamamen ses kontrolleriyle çalışabilen harita, yolunuzu bulmanıza yardımcı olurken, ellerinizi de meşgul etmiyor. Kısacası MAD Glass içinde bulunan GPS sayesinde hiçbir zaman kaybolmayacaksınız.

Bu 4 ana özellik haricinde MAD Glass bir akıllı telefon ile yapılabilecek her şeyin el kullanmadan yapılabileceği bir cihaz. 2 GB RAM, 1.5 GHz çift çekirdek işlemci, 800 x 480 çözünürlükte ekran, 9 hareket algılayan sensör, touch pad, 32 GB depolama alanına sahip olan MAD Glass, 62 x 151 x 34 mm boyutlarında ve  5 Megapiksel kamerası bulunmaktadır. Minimum 839 dolar ödeyerek projeyi destekleyip bu cihaza sahip olma şansını yakalayabilirsiniz.

 


Kaynak:

geeky-gadgets

Yazar: Anıl Gül
 
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.