elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Ses Bariyerlerinden Elektrik Üretimi

Daha önce akıllı yol projesi, elektrikli araç şarj istasyonları ile gündeme gelen Hollanda, bu sefer çok farklı bir konseptle karşımıza çıkıyor. Otoyollara kurulacak olan ses bariyerleri projesi ile hem araçların gürültü kirliliğinin önüne geçmek hem de elektrik üretimi amaçlanıyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
02.08.2015 tarihli yazı 11392 kez okunmuştur.
Günümüzde enerji tasarrufu ve üretimi sağlayabilmek için teknolojinin otoyollara ve araçlara uygulanması kaçınılmaz hale geldi. Akıllı yollar ve elektrikli araçlar ile ulaşımda enerji alanında önemli adımlar atılırken, Eindhoven Üniversitesi araştırmacıları otoyollar için inovatif bir konseptle karşımıza çıkıyor.
 



►İlginizi Çekebilir: İlk Akıllı Yol Hollanda'dan


Test sürecinde olan bu projede büyük otoyollara kurulması planlanan ses bariyerleri ile araçların oluşturduğu gürültüyü azaltarak yaşam kalitesini arttırmak ve bu bariyerler ile elektrik enerjisi üretebilmek amaçlanıyor. Projedeki elektrik üretimi ise renkli, şeffaf ve ucuz güneş panelleri olan bariyerlerin emdikleri güneş ışığını, standart güneş panellerine iletmesi ile yapılıyor.

 


Henüz geliştirme çalışmaları devam eden projede 1 km’lik bariyer kurulumu ile 50 evin elektrik ihtiyacının karşılanabileceği belirtiliyor. Ayrıca bu bariyerler farklı renk seçenekleri ile hem şık bir görünüm sunarken hem de sürücülere yol hakkında uyarı salayabilecek.


 
Kaynak:

►tue.nl

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.