elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Buat İçi Klemensler

Kullanımı gittikçe artan buat içi klemens grubu konusunda OBO Bettermann kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlıyor. Peki buat içi klemens ne demektir? Boyutları ne kadar? Hangi sıcaklığa kadar dayanabilirler? Uluslararası standartlara ve koruma sınıflarına göre geçerliliği olan OBO Bettermann buat içi klemensleri hakkında detaylı bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.



A- A+
03.05.2015 tarihli yazı 19795 kez okunmuştur.
Kullanımı her geçen gün yaygınlaşan buat içi klemens grubu, uygulayıcının sarf malzeme ihtiyacı içinde ayrı bir yer tutmaktadır. Her sarf malzemenin bir yapabilirliği bulunduğu gerçeğinden hareketle OBO Bettermann buat içi klemens grubunun durumunu daha iyi ortaya koyabilmektedir.
 

Sarf malzeme grubu içinde buat içi klemens malzemeleri uygulamanın emniyet sübabı gibi bir işleve sahiptir. Çünkü bu malzeme tüm işinizin özü olan enerjiyi taşıma konusunun baş aktörü durumundadır. Dolayısıyla üzerinde sürekli olarak enerji geçiren bir malzemeyi seçerken kontak geçiş direnci yüksek ürünler kullanma riskini göze almak sıkıntılı sonuçlar doğurabilecek bir tercihe dönüşebilir.
 


   VDE, UL, ÖVE gibi uluslar arası geçerliliği bulunan sertifikalarla poliamide gibi yüksek mekanik mukavemet içeren dış kılıfıyla 950 derece ısıya dayanabilen OBO Betterman buat içi klemens malzemeleri uygulama kalitenizi pekiştirmesi açısından en uygun ürünlerden biri olarak hizmet vermektedir.
 

EN Avrupa standartlarına göre üretilmiş ve uluslararası laboratuvarlar tarafından sertifikalandırılmış ürünler kullanmak uygulama kalitenizin pekişmesi ve enerjiyi taşımak için seçtiğiniz nitelikli ürünleri taçlandırma anlamına gelecektir. Enerjiyi taşıma noktasında gösterilen haklı özeni ya da kontrol panellerinde, tüm besleme noktalarının enerjiyi ulaştırması düşünülen aygıtlara verilen önemi bağlantı noktalarına da göstermek onlarca seçimi daha anlamlı hale getirecektir.
 

Buat İçi Klemenslerin Özellikleri



VDE, UL, ÖVE gibi uluslar arası geçerliliği bulunan sertifikalarla poliamide gibi yüksek mekanik mukavemet içeren dış kılıfıyla 950 derece ısıya dayanabilen OBO Betterman buat içi klemens malzemeleri uygulama kalitenizi pekiştirmesi açısından en uygun ürünlerden biri olarak hizmet vermektedir.

Buat içi klemensin giderek yaygınlaşması, bu malzemeyle ilgili ihtiyaçları gözle görülür bir seviyede arttırmıştır. Artık neredeyse tüm elektriksel bağlantıların buat içi klemensle yapılmak istenmesi gibi bir durumla karşı karşıya kalınmaktadır.

Genellikle 1,5 mm² ve 2,5 mm² ölçülerinde kabloların birbirine çoklu bağlantısının yapılması için kullanımına başlanan bu malzemeden bugün çok telli iletkenlerde de faydalanılmak istenmektedir.

Bu sebeple OBO Bettermann, standart buat içi klemensin yanı sıra NYAF kablolarda da rahatlıkla kullanılabilecek kilitli bir mekanizmaya sahip yeni bir ürünle kullanıcıya farklı seçenekler sunuyor. Piyasada “tırnaklı klemens” olarak da adlandırılan bu yeni üründe standart ürünün tüm teknik üstünlüklerinin yanı sıra kilitli mekanizması yardımıyla kontak geçiş elemanının direnç seviyesini kilitli mekanizma yardımıyla kontrol altında tutmaktadır.


OBO Bettermann buat içi klemens ürün grubunda şeffaf ürünler vermeyi tercih etmektedir. Bunun en önemli sebebi bağlantının niteliğini gözle görülebilir kılmak ve oluşabilecek bir aksaklığı oluşmadan önleme şansı bulmaktır.
 

Sektöre bu konuda sunduğu ürün sayısını her geçen gün arttıran OBO Bettermann,  pazar payını her geçen gün arttırarak konu üzerindeki etkinliğini daha yoğun hissettirmektedir. Ürünün sektördeki konumuna olumlu katkılar yapmaya devam eden Obo Bettermann, bu konuda daha geniş bir ürün yelpazesi için hazırlıklarını sürdürmektedir.

Kaynak: 

 
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar