elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Alçıpan Kasada OBO Bettermann Farkı

İnşaat tekniği içerisinde giderek daha çok yer tutmaya başlayan uygulamalardan biri de alçıpan malzemelerdir. Uygulama tekniği açısından mekanik dayanımı, hızı, modülerliği ve uygun maliyet olanaklarını kullanıcıya sunan alçıpan uygulama teknolojisi, yardımcı aksesuarlar konusunu da oldukça önemli bir hale getiriyor.



A- A+
20.05.2015 tarihli yazı 11128 kez okunmuştur.
İnşaat tekniği açısından sürekli olarak gelişim süreci içinde olunması, tüm aksesuar çalışmalarını da etkilemektedir. Daha kolay uygulama olanaklarına ilişkin arayış, daha yüksek teknoloji kullanabilme beklentisi, insan sağlığını daha çok önemseyen teknik ayrıntılar, kullanım kolaylığı, mekanik dayanım ve daha pek çok isteğe göre biçimlenen ihtiyaçlar her ürün grubu için özel bir çalışma yapılma gereksinimini ortaya çıkarıyor.
 
 
Elektrik tesisat malzemelerinin alçıpan uygulamalarında yardımcı ürün olarak yer alırken ürünün özelliklerine uygun bir tasarıma sahip olması büyük önem  taşımaktadır. Kullanıcı açısından alçıpan teknolojisi içinde yer verilecek ürünler de çeşitli beklentiler yaratmaktadır.
 
Bu anlamda üretim tekniği açısından kullanıcının beklentileri üzerinden çalışmalarını yürüten OBO Bettermann mevcut ihtiyaçların yanı sıra henüz öngörülmemiş gereksinimleri de hesaplayarak tasarımlarını gerçekleştirmektedir. 

 

   Alçıpan kasada üretim tekniği açısından kullanıcının beklentileri üzerinden çalışmalarını yürüten OBO Bettermann mevcut ihtiyaçların yanı sıra henüz öngörülmemiş gereksinimleri de hesaplayarak tasarımlarını gerçekleştirmektedir. 

 

OBO Bettermann tarafından kullanıcıya sunulan alçıpan kasanın özellikleri şöyle sıralanabilir:
 

► Öngörülmeyen maliyetlerden kurtarır


Alçıpan duvarın çeşitli kalınlıklarda üretilebiliyor olması sebebiyle 35 mm ile 61 mm aralığında farklı derinlik seçenekleri sunulmaktadır. Dolayısıyla şantiye ortamında özel ihtiyaçlara yönelik işçiliği arttıracak özel üretimlerin yapılma gereksinimi azalmaktadır.

 

► İhtiyaca yönelik koruyucu seçenekler sunar


Kablo giriş noktalarında farklı seçenekler sunulduğu için zaman zaman hassas modüllerin uğrayacağı ortamdan ve atmosferden kaynaklanan olumsuz etkiler engellenebilmektedir. Örneğin kablonun etrafını yalıtan ve conta özelliği sağlayan rakor girişli kasa bu anlamda malzeme tekniğinin farklı bir noktaya ulaşmasına öncülük eder nitelikler taşımaktadır.
 


 

► Termoplastik malzemenin avantajları


Ürün PVC ya da türevi bir malzeme yerine Polipropilen adı verilen özel bileşenleri bulunan bir malzemeden üretilir. Böylece hem istenen seviyede bir halogen free malzeme elde edilir hem de ısıya karşı homojen bir mekanik mukavemet elde edilmiş olur. Ayrıca alevalmaz özelliğiyle beraber ürün yüksek mekanik mukavemete sahip bir termoplastik olarak malzeme yorulması denen aşınmalara karşı yüksek mukavemet gösterir.
 


 

   Ürün PVC ya da türevi bir malzeme yerine Polipropilen adı verilen özel bileşenleri bulunan bir malzemeden üretilir. Böylece hem istenen seviyede bir halogen free malzeme elde edilir hem de ısıya karşı homojen bir mekanik mukavemet elde edilmiş olur


► Birleştiği malzemeyle uyum


termoplastik bir malzeme olması dolayısıyla daha sert ürünlerin alçıpanın aşınmasına sebep olabilen olumsuz etkileri burada görülmez. Ürün montaj aşamasında arzu edilen şekilde esner ve alçıpanın şeklini alır.

 

► İşçilik maliyetlerini azaltır


Mekanik mukavemeti yüksek bir malzeme olduğu için sıvaaltı modül çerçevelerinin duvarla arasında oluşan boşlukları ortadan kaldırır. Dolayısıyla işçilik süresini beklentilerin üzerinde bir süreyle kısaltır.
 

 
OBO Bettermann’ın üretim tekniği açısından sunduğu bu tür farklılıklar özellikle uygulayıcı açısından büyük avantajlar taşımaktadır. Uygulama bittiğinde kullanıcının artık görmediği bu tip ürünlerde yaşanan hasarlar bir süre sonra kullanıcıya da sıkıntılı süreçler yaşatabilmektedir. Bu anlamda Obo Bettermann uygulayıcı kadar kullanıcı açısından da faydalı ürünler sunmaktadır. 


Kaynak: 

 

Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar