elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Boston Dynamics’in İlginç ve Sevimli 7 Robotu

Yapay zekanın geleceği insanlığın sonunu getirecek korkusunun aşılması için bilim adamları, robotları daha ilgi çekici ve insanlara daha yakın olmaları adına çalışmalar gerçekleştirdiler. Bu çalışmalar sonucunda Boston Dynamics robotlar, artık jimnastik hareketlerini kolaylıkla yapabilir ve zor bir araziyi yönetebilir seviyeye ulaştılar. Detaylar yazımızın devamında.



A- A+
01.12.2019 tarihli yazı 4762 kez okunmuştur.

1- Bisiklet Sürebilen Robot


Japon robotist Masahiko Yamaguchi tarafından geliştirilen Primer V2 robotu, bir insan gibi bisiklete binebiliyor. Design Boom'un açıkladığına göre, Yamaguchi robota bir jiroskop taktı ve bu da dengeyi telafi etmek ve dengede kalmak için ne kadar keskin bir şekilde dönmesi gerektiğini hesaplamasına izin veriyor.

Yamaguchi ayrıca, yüksek işlem hızını sağlamak için robotun sırt çantasına yerleştirilmiş bir kontrol ünitesi kurdu.

 

 

2- Dans Eden Bir Bot Ordusu


2017 yılında, bir Çinli oyuncak üreticisi olan WL Intelligent Technology, 230 dolarlık Dobi robotuyla dünya rekoru kırdı. Şirket, tekno ritmi eşliğinde robot dansı yapmak için Çin'in Guangzhou şehrinde 1.069 robotu sıraya dizdi. Bu, aynı anda en fazla sayıda robotun dans etmesini sağlayan başarılı bir Guinness Dünya Rekoru girişiminin bir parçasıydı.
 

3- Güneşi Takip Edebilen ve Bitki Taşıyan Robot


Bitkiler "heliotropiktir", yani hayatta kalmak için hayati önem taşıyan güneş ışınlarını yakalamak için güneş ışığına doğru hareket ederler. Ne yazıkki, güneşten tamamen kurtulduklarında kendilerini söküp ışığa doğru hareket edemezler. Yapay zeka, sinirbilim ve robotik araştırmacısı ve Vincross'un kurucusu olan Sun Tianqi'nin ismini verdiği yerdir.

Tianqi'nin güneş arama droidiyle ilgili bir blog yazısında söylediği gibi, "robotik bir gezici üs ile bitkiler mobilite ve etkileşimi deneyimleyebilir". Spesifik olarak, bu robot kendisine bağlı olan bitkiyi sağlıklı tutmak için güneş ışığına doğru hareket eder. Tianqi, bu projenin teknoloji ve doğal temerrüt ayarları arasındaki ilişkiye bir miktar ilham getirebileceğini umuyorum. " şeklinde bilgi verdi.

Sadece Hexa olarak adlandırılan robot, gerektiğinde güneş ışığına doğru hareket etmekle kalmaz, aynı zamanda sulanması gerektiğinde sevimli bir dans gerçekleştirir ya da tantrumu vardır. Robot ayrıca insanlarla oynayabilir ve soğuması gerektiğinde gölgeye girebilir.

 


 

4- Yapay Zeka için Dev Bir Adım: Salto Robotu


UC Berkeley tarafından tasarlanan sıçrayan bir robot olan SALTO, İspanyolca'da atlama anlamına gelen saltatorial lokomosyonda arazi engellerini temsil ediyor. 

Robot, tek bir atlamada çoğu insandan daha yükseğe zıplayabilir. Bununla birlikte, robotun Super Mario tarzında çok sayıda dikey sıçrama yapma yeteneği onu inanılmaz bir robotik parçası yapar.

SALTO'nun atlama kabiliyeti saniyede 1,75 metreye sıçramasına izin veriyor. Bu bir kurbağanın saniyede 1,71 metre zıplama yeteneğinden daha fazlası anlamına geliyor.

 


İlginizi Çekebilir: Dört Ayaklı Yerli Robot 'ARAT'
 

5- Dünyanın En Sevimli Robotu


Robotik şirket olan Anki, gerçek hayattaki R2-D2 için pazarda bir boşluk olduğunu fark etti. Şirket, günlük işlerde insanlığa yardımcı olmak için sevimli, yardımcı bir robot üretti.

Anki neredeyse 2 milyon dolar finanse ile, Vector adlı robotu şimdiye kadar en çok finanse edilen robotik proje haline getirdi.

Robotun küçük çerçevesi içinde etkileyici bir teknoloji dizisi var. Bir qualcomm 200 platform, 120 ultra geniş fov, ışın yapıcı dört mikrofon dizisi, kızılötesi lazer tarayıcı, 6 eksenli ımu ve yüksek çözünürlüklü renkli ıps ekranı olan bir hd kamera içermektedir.

 

 
 İlginizi Çekebilir: Işık ile Yüzen Robot Geliştirildi
 

6- Sıfır Yerçekimi Robotu


Bu robotun adı Int-Ball ve çok fazla güce sahip değil. Sevimli yüzen uzay topu, Uluslararası Uzay istasyonunun yerleşik robot drone'udur. Aslında Dünya'dan yani uzaktan kontrol edilebilen yüzen bir kameradır.

Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA), robot uçağının otonom uçuşta serbestçe hareket edebildiğini ve herhangi bir açıdan video çekimlerini kaydedebileceğini söylüyor.

Gelecekte, JAXA geliştiricileri Int-Ball'un sarf malzemelerini kontrol edebilmesini ve hatta uzayda doğabilecek problemlere yardım etmesini istiyor. The Int-Ball, 1 kg ağırlığında (2.2 lbs), 15 cm çapında ve 12 tane  pervaneye sahip. Bir Pixar filminde bir karakter gibi gözükmesi, evden uzakta uzun zaman geçirmek zorunda kalan astronotlara psikolojik olarak memnuniyet verici hale getiriyor.

 

7- Twerk Yapabilen Robot


Bu son robot, Boston Dynamics'in Spot robotuna çarpıcı bir benzerlik taşıyor. Bilim adamları Spot ve Black Mirror dizisinin Metalhead bölümündeki tehditkar katil robot arasında karşılaştırmalar yaptı.

Gerçek bir pratik amacı olmasa da, en azından robotların korkutucu olması gerekmediğini ve hatta palyaço gibi sevimli hareketler yapabildiklerini göstermeye hizmet ediyor.
 
 
KAYNAK:


interestingengineering.com

Ceren  Kılıçarslan Ceren Kılıçarslan Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.