elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Atıksu Hazır Terfi İstasyonu |
EMUport

Atık sular, içerikleri nedeniyle bulunduğu yerden taşınması ve terfi ettirilmesi insan ve çevre sağlığı açısından önem göstermektedir. Çünkü atık sular, katı maddeler, wc atıkları, atık yağ-gresler, homojen olmayan katı atıklardan oluşmaktadır ve bu nedenle bu suların taşınması ve terfi ettirilmesi özel ekipmanlar ihtiyacını doğurmaktadır.



A- A+
19.08.2014 tarihli yazı 20647 kez okunmuştur.
Terfi istasyonları; atık su şebekesinden alt seviyede kalan alanlardaki atık suyun terfi işlemlerinde kullanılmaktadır. 

 

Wilo Pompa Sistemleri, terfi istasyonları konusunda müşterilerine kaliteli malzeme ve üstün Alman teknolojisi sayesinde, uzun ömürlü ve sorunsuz sistemler üretmektedir ve sunmaktadır.

 
Wilo pompa sistemleri bina içerisinde veya beton bacaya kurulabilen katı madde ayırıcılı hazır terfi istasyonları ve PE-HD bacasında katı madde ayırıcılı sistemli kompakt atık su terfi istasyonları ile müşterilerine terfi istasyonu projelerinde çözüm sunmaktadır. Bu iki sistem kolay bir ifade ile şaftsız ve şaftlı sistem şeklinde isimlendirilebilirler.
 

Şaftsız sistem; müşteri tarafından sağlanan mevcut bir yapıya kurulabilir. Büyük yerleşim bölgeleri ile semtlerin drenajı veya mevcut büyük beton terfi istasyonlarının restorasyonu için kullanılabilir.



►  Şaftsız Katı Madde Ayırıcılı Hazır Terfi İstasyonu EMUport
 

Şaftlı sistem, kendinden PE-HD bacası ile birlikte yekpare bir sistem olarak tasarlanmıştır. Bu sistem yine bina içerisine ve beton terfi istasyonlarına uygulanabilir ve kendinden bir bacaya sahip olması sayesinde, ek bir yapıya gerek olmaksızın direkt olarak toprak altına gömülebilir.



►  Şaftlı Katı Madde Ayırıcılı Hazır Terfi İstasyonu EMUport


EMUport Hazır Terfi İstasyonlarını rakiplerinden ayıran en önemli özelliği, dahili katı madde ayırıcı sistemleridir. Katı madde ayırıcılı sistem sayesinde terfi istasyonuna gelen atık su, dağıtım yapısı aracılığıyla katı madde ayırma ünitesine geçer. Katı ve kaba malzemeler burada tutulur. Yalnızca ön ayırma işlemi tamamlanmayan atık sular pompalardan geçerek büyük birleşik toplama haznesine gelir. Toplama haznesi dolarken katı madde ayırma tanklarındaki su seviyesi yükselir. Bu bölümde yer alan kapama bilyası otomatik olarak girişi kapatır. Kapama bilyası girişi kapadığında atık su pompalanmaya başlar. Atık su, katı madde ayırma tankından geçer ve bu şekilde “katı madde tankında ayrı tutulan” katı maddelerle beraber tahliye hattına basılır. Bu işlem standart olarak iki pompalı dizayn edilen EMUport sistemlerinde, sıra ile her bir pompa tarafından tekrarlanır. 



Bu sistemin avantajları;

► Aşağıdaki resimde ki sistem “Şaftsız” olan sistemdir. Etrafına yapılan betonarme bir yapı sayesinde toprak altına gömülebilir. “Şaftlı” sistemin toprak altına gömülebilmesi için betonarme bir yapıya ihtiyaç yoktur.


 
►  Şaftsız Katı Madde Ayırıcılı Hazır Terfi İstasyonu EMUport kesit resmi.


► VİDEO: Atıksu Hazır Terfi İstasyonu EMUport Nasıl Çalışır?



►   Videoda, Şaftsız Katı Madde Ayırıcılı Hazır Terfi İstasyonu EMUport'un işleyiş prensibi hakkında bilgi edinebilir. Atıksu terfi işlem basamaklarını daha yakından görebilirsiniz. 
 
Konvansiyonel terfi istasyonlarında, minimum 80 mm çapında katı maddeler içeren atık suları pompalayabilmek için, yine minimum 80 mm katı parça geçirgenliğine sahip pompalar kullanılmalıdır.  EMUport Katı madde ayırıcılı hazır terfi istasyonunda ise, 80 mm’den daha küçük katı parça geçirgenliğine sahip pompalar kullanılabilmekte ve bu şekilde sistem verimi artarken, enerji maliyetleri de azalmaktadır.



Konvansiyonel terfi istasyonlarının girişinde, pompaların katı maddelerle temasını azaltmak adına kaba ve ince ızgaralar bulunur, ancak, bu ızgaralar hem görevlerini tam anlamıyla yerine getiremez, hem de sürekli tıkanarak temizlenmeye ihtiyaç duyar. Katı madde ayırıcılı hazır terfi istasyonlarına kaba ve ince ızgaralara ihtiyaç yoktur. Pompalar ve diğer ekipmanlar katı maddelerin yaratacağı tüm sorunlardan korunmaktadır. Ayrıca bir personelin sadece ızgara temizleme işi ile görevlendirilmesine gerek kalmamaktadır.
 
Katı madde ayırıcı sistem sayesinde büyük katı partiküller ve kaba malzemeler hiçbir şekilde pompalar ile temas halinde olmadığından pompa içerisinde daha az aşınma meydana gelir ve pompaların tıkanma riski minimuma iner. Bu sayede pompaların bakım masrafları da azalır. 


Terfi istasyonlarında yaşanmakta olan işçi kaza ve ölümlerinin önüne geçebilmek adına katı madde ayırıcılı EMUport sistemleri kullanılabilirler. Bakım için terfi istasyonunun içerisine inen işçilerin çalışabilmesi için kuru, temiz ve kokusuz bir pompa odası bulunmaktadır. Tüm ekipmanlar bu oda içerisinde bulunmakta ve operatör hiçbir şekilde atık su ile temas etmemektedir. Bu sayede atıksu üzerinde oluşan Hidrojen sülfür gazına bağlı gerçekleşen ölüm olayları EMUport Katı Madde Ayırıcılı Paket Terfi İstasyonları sayesinde önlenebilir.
 
100 senelik teorik ömrü ve 10 senelik sızdırmazlık garantisi olan PE-HD malzeme sayesinde, gerek betonarme gerek çelik malzemeden imal terfi istasyonlarında yaşanan korozyon sorunlarının önüne geçilmiş olur.


EMUport Katı Madde Ayırıcılı Hazır Terfi istasyonları, her projede farklılık gösterebilmekte ve ihtiyaç paralelinde özel olarak dizayn edilmektedir. İki adet soğutma ceketli oturma ayağıyla kuruda çalışabilen dalgıç atık su pompası, sistem içinde yada dışında kullanılabilen elektrik panosu ve gerekli diğer tüm armatürleri ile birlikte montajı tamamlanarak şantiyeye gönderilir. Şantiyede tır üstü teslim edilen sistem, önceden hazırlanmış çukura yerleştirilerek, giriş ve çıkış bağlantıları yapılır ve devreye alınır. Kazı haricinde ekstra inşaat masrafı bulunmaz. Kazı sırasında ortaya çıkabilecek yeraltı suyu nedeniyle sistemin yüzmesini önlemek adına, fabrika üretimi sırasında, her bir terfi istasyonunun tabanına PEHD plakalar arasında olacak şekilde 20 santimetre kalınlığında beton dökülür.

 


Wilo Pompa Sistemleri olarak, yüksek verimlilik, düşük enerji ve bakım maliyetleri , kolay kurulum ve uygulama, korozyonun tamamen önüne geçilmesi, sızdırmazlık garantisi ve işçi sağlığı avantajları nedeniyle, Katı Madde Ayırıcılı Hazır Terfi İstasyonu EMUport’u, öneriyoruz.




►  GASKİ KARKAMIŞ Katı Madde Ayırıcılı Hazır Terfi İstasyonu EMUport

 
Kaynak:
 
 
Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar