elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Apple Milyar Dolarlık Yatırımla Avrupa'ya Yeşil Veri Merkezleri Kuruyor

Attığı her adımda adından uzun bir süre bahsettiren teknoloji devi Apple yine yaptığı dev yatırımla gündeme oturdu. Apple, bu sefer de Avrupa'da yenilenebilir enerjiyi kullanarak çevre dostu veri merkezleri inşasına başlayacağını duyurdu. Detaylar haberimizde.



A- A+
24.02.2015 tarihli yazı 7387 kez okunmuştur.
Özellikle yaptığı cihazlarıyla teknolojiye yeni bir boyut getiren Apple, 1.7 milyar euro'luk yatırımla Avrupa'da %100 yenilenebilir enerjili veri merkezleri inşa edeceğini duyurdu. 
 
Athenry, İrlanda ve Viborg, Danimarka'da kurmayı planladığı veri merkezleri rüzgar enerjisi ve diğer yeşil yakıtları kullanacak. Aynı zamanda çevre halkına ve geri dönüşüme de birçok katkı sağlayacak. Her iki yer de %100 yenilenebilir enerji ile çalışacak ve çevreye en az etkisi olan veri merkezleri olacak. 
 

 
CEO Tim Cook, yaptığı açıklamada "Apple'ın Avrupa'da devam eden başarısından ötürü minnettarız ve yatırımımızın kıtadaki toplulukları desteklenmesinden gurur duyuyoruz." dedi. 
 
2017 yılında hayata geçmesi beklenen ve  her biri 166 bin metrekare olan tesisler aynı zamanda yerel alanlarda yüzlerce yeni iş alanı da sağlayacak.
 

 


İrlanda Athenry'deki merkez, ticari ormancılık için kullanılan arazi üzerinde kurularak Derrydonnell Ormanı'na yerli ağaçlarını geri kazandıracak. 
 
Danimarka Viborg'daki merkez ise Danimarka'nın en büyük trafolarından birinin yanına kurulacak ve ek jeneratör ihtiyacını karşılayacak. Aynı zamanda tesiste meydana gelen ısıyı, bölge ısıtma sistemine aktararak civarda yaşayanların evlerinin ısıtılmasına katkıda bulunacak
 

 
►İlginizi Çekebilir: Apple'dan Elektrikli Otomobil


Apple'ın Çevre Girişimleri Başkan Yardımcısı Lisa Jackson yaptığı açıklamada "İrlanda ve Danimarka'da yeşil sanayinin büyümesini teşvik ettiğimiz ve onların rüzgar kaynaklarından yararlanarak enerji sistemleri geliştirdiğimiz için heyecan duyuyoruz." diyerek sözlerine şunu da ekledi: "Çevresel sorumluluğumuza olan bağlılığımız Avrupa ekonomisi için iyi, gezegen için iyi ve işimiz için iyi." 
 
Öte yandan Apple, Avrupa'da 19 ülkede 18.300 çalışanı doğrudan istihdam ediyor ve 530.000'i  iOS uygulamalarının geliştirilmesiyle ilgili olmak üzere Avrupa'da yaklaşık 672.000 işi destekliyor.
 
Şirketin Avrupa'da yaptığı en büyük yatırım olarak dikkat çeken bu veri merkezleri gerek özellikleri gerekse çevreye olan katkısıyla popülerliğini epey artıracağının sinyallerini veriyor.



Kaynak:


Techcrunch
Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.