elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Rockefeller Ailesi'nden Yeşil Enerjiye Dev Yatırım

Dünyanın en büyük zenginlerinden olan ve servetinin büyük bir kısmını petrolden elde eden Rockefeller ailesi, New York’taki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'ndan önce, yatırımlarını alternatif enerji kaynaklarına doğru yapma kararı aldı.



A- A+
25.09.2014 tarihli yazı 11790 kez okunmuştur.
Dünyanın en zengin ailelerinden biri olan Rockefeller ailesi, Rockefeller Kardeşler Vakfı (Rockefeller Brothers Fund) ile iklim değişikliğine karşı oluşturulan bir hayırseverler grubuna katılma kararı alarak, 50 milyar dolarlık bir yatırımı fosil yakıtlardan alıp yeşil enerjiye yapacaklarını açıkladı. Servetlerinin büyük kısmını petrol sayesinde yapan Rockefeller ailesi bu kararla fosil yakıtlarının yerini alternatif enerji kaynaklarının ve temiz enerjinin alacağına dikkat çekti.

 

 
Rockefeller Kardeşler Vakfı'nın yöneticisi Stephen Heintz, büyük servetin kurucusu John D. Rockefeller için, “Eğer günümüzde yaşıyor olsaydı, geleceği gören akıllı bir işadamı olarak, fosil yakıtlarını bırakıp temiz ve yenilenebilir enerjiye yönelirdi” dedi. Böylece Rockefeller ailesi fosil yakıtlar alanındaki yatırımlarını ileriki dönemde, zamanla yeşil enerjiye aktaracağını belirtti.
 
Rockefeller Kardeşler Vakfı, 1940 yılında John D. Rockefeller'ın iki oğlu tarafından kuruldu. Özellikle Standard Oil Company ve Amerikan İç Savaşı'nda elde ettiği savaş gelirleri ile dünyanın en zengin ailelerinden biri olmuştur.


 
Kaynak:
The Telegraph
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.